Avlägsnande av majs

Steg eller hårda korn, liksom stavar i foten, särskilt stora och gamla, kan inte elimineras på egen hand. Varken farmakologiska eller folkmekanismer hjälper till att bli av med dem helt, även om de tillfälligt och något förbättrar fotens tillstånd. I sådana fall är det nödvändigt med professionell avlägsnande av calluses, vilket utförs av en förfalskning i kliniken eller i centrum för apparatens kosmetologi.

Avlägsnande av torra korn med kväve

Tekniken att eliminera natroper anses vara kryoterapi.

Förfarandet föreskrivs i närvaro av grunda och ytliga calluses, eftersom flytande kväve inte tränger igenom epidermis. Under genomförandet appliceras drogen försiktigt på det drabbade området. På grund av den extremt låga temperaturen av flytande kväve fryser majsen och kollapser, och kvarstår på sitt ställe ett sår som är täckt med en skorpa.

Efter avlägsnande av gräset är det viktigt att följa råd från en hudvårdspersonal. Det rekommenderas vanligtvis att täcka skadorna med bakteriedödande pulver (till exempel Baneocin), gör regelbundet antiseptisk behandling av såret.

Medel för avlägsnande av majs

Närvaron av en djup stång ger mycket smärtsamma symtom och begränsar till och med rörlighet, vilket gör det omöjligt att gå normalt.

Det mest effektiva sättet att bli av med den beskrivna trampningen är borrning. I denna procedur används en speciell enhet för att avlägsna korn med flera munstycken. Med hjälp av kvarnar avlägsnas det övre grovskiktet först. När stången nås, ändrar doktorn eller skönhetsmedicinen munstycket till en tunn borr och eliminerar försiktigt "roten" av borren.

Vid slutet av sessionen återstår ett spår på majsplatsen. Det måste behandlas med ett antiseptiskt medel och en antibakteriell salva placeras inuti.

Laseravlägsnande av ingroppade naglar och halsband

Runt fall av eventuella problem med fötterna, särskilt de djupa kornen, inklusive stammen, tillsammans med nagelplattornas ingrepp, rekommenderas att behandlas med laserutrustning.

Kärnan i förfarandet är att bränna grov hud och förstöra kärnan. Fördelen med laserterapi är hög exakthet av exponering, minimal ömhet och låg risk för återfall.

Efter laserbehandling kvarstår såret på huden, vilket bör behandlas på samma sätt som vid kryostruktion. Dessutom rekommenderas att använda helande salvor baserade på vitamin B (Panthenol, Dexpanthenol ).