Fotvård

Omsorg för fötterna är ett lika viktigt steg för att behålla skönheten i din egen kropp, snarare än att ta hand om ansiktet, naglarna eller bröstet. Försummelse av grooming kan leda till många obehagliga fenomen - grova, knäckta klackar, slarviga naglar, torrfotskinn. I denna artikel beskrivs de grundläggande reglerna för att ta hand om klackarna och huden på benen, vars överensstämmelse gör kvinnans ben ojämförligt attraktiva.

Hur tar hand om dina fötter?

Vård av fötterna innehåller flera viktiga steg - hälvvård, fotvård och nagelvård på benen. Mjuka, rosa klackar, jämn hud och en snygg pedikyr är garantin för det vackra utseendet hos honbenen. Att ta hand om dina fötter används olika metoder - speciell kosmetika för ben och folkmedicin.

Hemvård för fötter

  1. Lugnande fotbad. Regelbunden applicering av fotbad gör att du kan bli av med puffiness, lindra trötthet och öka styrkan. Vattnet i badkaret ska vara extremt varmt. För maximal effekt i vatten, tillsätt 1 tesked soda och 2 matskedar riven tvål. Efter en hård dags arbete och långa promenader på hans klackar rekommenderas ett varmt saltbad - 3 matskedar salt per 3 liter vatten. Lugnande effekt är växtbaserade infusioner - kamomill, linden, bark av ek. Bad i 20-30 minuter ger en omfattande vård av fötter och fötter.
  2. Rengör fötterna. Omedelbart efter det heta badet måste benen vara väl gnidade med pimpsten - det här låter dig ta bort döda hudceller på klackarna och förhindra utseendet av halshår och korn. Detta viktiga förfarande för vård av fötterna bör utföras minst två gånger i veckan. För en mer skonsam hudvård ska den försmörjas med salicylsyra.
  3. Fuktar huden på fötterna. Hud på ben, liksom på någon annan del av kroppen, behöver fuktning. Torr hud är det första steget till utseende av sprickor, ringar och skalning. För fuktning kan du använda följande mask: 2 msk kefir, 50 gram stektost, 1 matsked citronsaft. Ingredienser av masken ska blandas väl, appliceras på fötterna och fyllas med en matfilm. Efter 20 minuter kan masken tvättas av med varmt vatten.

Medel för fotvård

De som inte har tid att förbereda hemkrämer och tinkturer för fötter, kan du köpa färdiga kosmetika för fötterna i affären eller på apoteket. Moderna kosmetiska företag erbjuder en mängd olika hudvårdsprodukter till fötter, tår och naglar. Det viktigaste är att användningen av medel bör vara omfattande och regelbunden. De mest populära hjälpmedel för fotvård:

Varje kvinna bör komma ihåg att förutom att använda en mängd olika kosmetiska och hemmetoder bör du alltid hålla dina fötter rena. Det är nödvändigt att ta hand om att fötterna inte svettar, men skorna är bekväma. Bara i det här fallet kan man räkna med att benen kommer att se välskötta och attraktiva.