Anka med apelsiner - recept

Allastad anda ser alltid bra ut, elegant och högtidligt. Ännu är det inte fyllt: äpplen, bovete och svamp, potatis, kväve, men en anka fylld med apelsiner - är verkligen gudomlig. Köttet är ömt, doftande, med raffinerad och delikat smak. Och vilken doft kommer från den!

Hur man lagar en anka med apelsiner?

Fågeln är vanligtvis kokad i en speciell form för bakning. Men det är möjligt att förbereda en anka med apelsiner i ärmen, bara glöm inte att klippa ärmen i slutet så att anden får en rodig skorpa.

Anka med apelsiner i ugnen

Använd inte nödvändigtvis bara orange i fyllningen, lägg till ett äpple eller kvitten. Det är lämpligt att ta frukten saftig, så att fukten som släpps under bakning ger köttet en juiciness. En anka med äpplen och apelsiner kommer att ha en något annorlunda smak än bara en anka med apelsiner, men receptet får bara extra smak. Dessutom kommer äpplen att blötläggas med ankafett och de kommer att ätas med glädje av hushållet.

ingredienser:

beredning

I en sliten anda skär av vingarna, överflödig hud runt halsen och svansen.

Marinade: Blanda i en skål juice av en apelsin, en citron, vegetabilisk olja och salt och kryddor. Som kryddanpassad passform svartpeppar och provencalska örter - dessa kryddor säljs färdiga. Vi lägger fågeln i marinaden och lämnar den för en natt eller en dag. Under marineringsprocessen, vänd regelbundet fågeln över.

Formen smörjs med vegetabilisk olja och vi lägger en anka, tidigare fylld med apelsin, skärs i kvarts och skärs i selleri. Värm ugnen till 190 grader och skicka fågeln att baka. Koktid beräknas utifrån det faktum att 0,5 kg fjäderfä kokas i ca 30 minuter. Var 15: e minut, vatten ankan med juice, som kommer att tilldelas. Beredskap kontrolleras med en match eller en särskild termometer för kött.

För glasyr: Blanda honung, vin och juice av en apelsin. Koka sås på en liten eld tills massan minskar med hälften.

Från den färdiga fågeln, ta ut selleriet och kasta bort, du kan skära orange i skivor, det är ganska ätbart. Anka, bakad med apelsiner, häll glasyr, sprid på en maträtt, dekorera med färska apelsiner och servera.

Anka med apelsinsås

ingredienser:

beredning

Haka i nacken och vingarna i den gutade anden och grilla inuti och utsidan med salt.

För marinaden: skalla en orange och gnid den på rivaren, pressa saften. Blanda sjalockor och kryddor i en mixer. För kryddor kan du ta löklök, salvia, svartpeppar, rosa peppar - rikta dig till din smak. Blanda sedan den resulterande blandningen med apelsinjuice, zest och 150 ml vin. Pensla marinaden över ankan och skicka den till kylskåpet för natten.

Forma oljan, lägg ankan. Baka i en ugn uppvärmd till 200 grader i ca 45 minuter på ena sidan, sedan ytterligare 45 minuter för den andra. Vattna regelbundet fågeln med saften som kommer att tilldelas.

För glasyr: skära mycket tunt från apelsiner skalla, sätt i en kastrull och häll vatten. Vi koka det och låt det koka i bara 30 sekunder, ta omedelbart av det från elden och fyll det med kallt vatten. Vi byter vattnet och utför manipulationen med zest igen. Tillsätt socker och apelsinjuice i en kastrull, häll av ättika, pressad ur tre apelsiner. Koka, salt, peppar och koka på en liten eld tills vätskan sänks med hälften. Häll 100 ml vin, tillsätt lite eld och koka igen tills vätskan sänks med hälften.

Avsluta anka glasyren, dekorera med apelsinskivor och servera på bordet.