Än att behandla halsen vid bröstmjölk?

Smärtan och svettningen i halsen ger alltid mycket obehagliga känslor, så att någon vill bli av med dem så snart som möjligt. Även om modern farmakologi erbjuder en massa mediciner som snabbt lindrar detta obehagliga symptom, är inte alla dessa mediciner tillgängliga under utfodring av ett nyfött barn med bröstmjölk.

I den här artikeln kommer vi att försöka lista ut vad som kan användas för att behandla ont i halsen när du ammar från läkemedel och folkmedicin för att mildra deras tillstånd på kortast möjliga tid och samtidigt inte skada kroppens krummer.

Vilka droger kan vara från halsen under amning?

Bland de saker som kan behandlas med hals i amningen, fungerar följande läkemedel snabbt och effektivt:

  1. Inhalation - aerosol med antiinflammatorisk, analgetisk, antimikrobiell, antifungal och bakteriedödande verkan. Vid laktation sprutas in i halshålan 3-4 gånger om dagen, efter sköljning av den drabbade ytan med varmt vatten utan att tillsätta föroreningar;
  2. Lizobakt - tabletter för resorption med antiseptisk effekt. Ej kontraindicerat för användning under graviditet och amning, men har en strikt begränsad dosering. Under behandlingen bör inte upplösas mer än 8 tabletter om 24 timmar.
  3. Geksoral-spray är ett relativt säkert läkemedel med en uttalad och intensiv antimikrobiell och antiseptisk effekt. Unga mödrar som ammar en nyfödd baby, får lov att använda strikt i en terapeutisk dos - 1 injektion på morgonen och på kvällen.
  4. Furacillin är ett säkert medel som är känt sedan sovjetiska tider. För att använda det måste du lösa 2 tabletter i en mugg varmt vatten och skölj så ofta som nödvändigt.
  5. Miramistin är ett bevisat och säkert preparat för bevattning av halshålan.

Folkmedel för behandling av halsen under amning

Traditionell medicin erbjuder många effektiva recept som hjälper på kort tid för att övervinna smärtan i halsen och bli av med andra medföljande obehagliga symptom. Oftast under amning för detta ändamål används inhalationer med eterprodukter av eukalyptus, sodavand och ånginhalation, olika torra kompresser, såväl som att dricka varm mjölk med tillsats av en minimal mängd smör.

Det bästa sättet att övervinna de obehagliga känslorna i halshålan sköljer dock. Bland de saker som kan vara gurgla med amning, särskilt avkok av sådana medicinska växter som kalendula, salvia och kamille framhävs, liksom soda-saltlösning med 2-3 droppar jod upplöst i den. Sådana sköljningar kan göras upp till 12 gånger om dagen, de bär inte i sig praktiskt taget någon fara och tillåter minsta möjliga tid för att bli av med obehagliga symptom.