Adjika från en grön tomat för vintern

Om den här säsongen har fått dig en mängd tomatsorter, så skynda inte att låta dem alla förbereda hemlagad ketchup , välj en annan sås för ersättning, till exempel aromatisk ajika - det bästa företaget för kötträtter och en oumbärlig ingrediens för många georgiska rätter.

Adjika från en grön tomat för vintern - receptet

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder ajiku från gröna tomater, är frukten bättre att incise och scald, ta sedan bort huden från dem. En sådan teknik gör sausen mer homogen. Tomater mala tillsammans med äpplen och skalade paprika. En hetpepa är inte nödvändig för att rensa frön, men bara om du vill laga en riktigt varm sås. Sätt blandningen av paprika, äpplen och tomater på eld och koka, kom ihåg att röra om ungefär en halvtimme.

Tillsätt grönsakerna eller skicka det genom köttkvarnen omedelbart tillsammans med de skalade vitlökständerna. Lägg grönsakerna i såsen, strö sockret, fyll det med ättika och olja, koka igen och häll i burkar, försteriliserad. Om du inte planerar att laga Adjika från en grön tomat för vintern, är det tillräckligt att kyla den beredda såsen och fylla den med en ren behållare.

Adjika från grön tomat utan matlagning

ingredienser:

beredning

Beväpnad med en mixer, paj ihop tomater och paprika. Töm chili från fröet och lägg det till såsen tillsammans med vitlökständerna. Haka igen såsen, tillsätt den med ättika, socker och salt. En skarp adzhika från gröna tomater kommer att passa in i rollen som billet för vintern, eftersom även om det inte finns värmebehandling har det konserveringsmedel som salt och vinäger som hjälper till att hålla färskheten under lång tid.

Adjika från grön tomat med pepparrot

ingredienser:

beredning

Förbered alla ingredienser: skölj och skalla tomaterna, ta bort fröet från båda typerna av paprika, ta bort skalet från vitlökständerna. Passera alla färdiga ingredienser genom köttkvarnen tillsammans med pepparrotrötterna och sätt adjikaen i elden i en halvtimme. Tillsätt såsen med ättika, socker och salt, häll sedan över sterila burkar och rulla dem.