Vitaminer i kosten

Flickor som är förtjust i dieter har upprepade gånger sett en indikation av denna typ: "Denna diet är obalanserad, och under den är det nödvändigt att ta vitaminkomplex." Det verkar som att allt är enkelt, men det är värt att gå till apoteket, och det blir klart att det här inte är en lätt uppgift: faktum är att det finns många vitaminkomplex, kompositionen och frisättningsformen skiljer sig åt för alla och det är svårt att förstå vad man ska välja från denna sort . Vi kommer att förstå vilka vitaminer som ska tas med en diet.

Vitaminer i kosten: vad och varför?

Nu försöker fler och fler tjejer att gå ner i vikt på kort tid, så modet är obalanserat, hungriga kostvanor, för vilka hela kroppen lider. Mat är inte bara energi för livet, utan också en källa till vitaminer och mineraler som deltar i metaboliska processer och tillåter kroppen att fungera ordentligt. Det är därför vitaminer och kost är oskiljaktiga saker.

Vilka vitaminer ska man dricka när man sliter?

Beroende på vilken typ av diet du följer måste du ta olika vitaminkomplex. Ofta är dieter byggda på det faktum att antingen proteiner är uteslutna, eller fetter eller kolhydrater, och allt detta är inte det bästa sättet att påverka kroppen. Låt oss överväga vilka vitaminer som behövs för en diet i varje enskilt fall.

  1. Vitaminer med ett protein (lågt kolhydrat) diet . Om kosten är baserad på kyckling, fisk, nötkött, kesost, ost - din kost klassificeras som ett protein. I detta fall lider din kropp av brist på C-vitamin och viktigast av allt - fiber. Det rekommenderas att ta kli eller blandningar som "Siberian Fiber", som finns i alla apotek.
  2. Vitaminer under en vegetarisk kost (lågprotein) . Om din kosten är baserad på konsumtion av grönsaker och frukter, det viktigaste som kroppen behöver är vitaminer från grupp B, liksom A och E, som främst finns endast i livsmedel av animaliskt ursprung. Få ett komplett komplex av vitaminer B, också berikat med A och E, eller köp dem separat.
  3. Vitaminer för låg fetthalt . En diet som begränsar fett kan ha en dålig effekt på hälsan. När du övar det, rekommenderas att ta kapslar med fiskolja - modern förpackning gör att du inte kan känna smaken, men för att få allt du behöver.

Ta vitaminer bör överensstämma med anvisningarna på förpackningen, regelbundet, genom kursen, och inte bara under kosten. dvs Om kosten är en vecka, och en 2-veckors kurs rekommenderas, är det värt att dricka vitaminer alla 2 veckor.