Var kan man äta i Schweiz?

Schweiz är inte bara en klocka, choklad och Alperna . Inga resenärer lämnade landet hungrig. Gastronomiska läckerheter är inte målet för de flesta turisters besök, men detta ökar bara det utbud av känslor som kommer att hämta dig när du lär dig dig riktigt schweiziskt kök .

Favoriträtter av turister i Schweiz

Ursprungligen är det värt att notera att detta land är särskilt viktigt: varje dal eller avskild stad har sina egna specialiteter. Förbered dig för att äta i Schweiz inte bara är ett dagligt bröd, utan också ett nöje, ibland, oärligt och dyrt. Du kommer att bli förvånad, men lokala produkter är alltid dyrare än de som kommer från närliggande Italien, Frankrike och andra europeiska länder.

Populär bland besökare är sådana rätter som:

Det här är naturligtvis inte en komplett lista, vilka turister gillar att skämma bort sig med. För att bekanta sig med det nationella köket, räcker det inte ens att spendera hela din semester här.

Var kan jag få ett mellanmål?

Om du inte vill laga mat själv, har du flera alternativ, där du kan äta i Schweiz:

  1. Bufféer på stormarknader är ett bra alternativ, om du inte har bestämt dig än, var du ska gå eller inte har tillräckligt med tid. Här kan du förutom godis köpa klassiska ostsmörgåsar, pajer och sallader.
  2. Självbetjäningsrestauranger, vilka turister från före detta Sovjetunionen är mer bekanta med som bufféformat. Även om det finns några institutioner där grupper har en uppsättning produkter och möjlighet att laga sig själv. För en avgift, förstås.
  3. Nationella restauranger och restauranger för turister är typiska gastronomiska institutioner, där du kan upptäcka hela ätbara världen av Schweiz. Låt oss prata mer om det här.

Restauranger i Schweiz

Naturligtvis finns det i alla städer och byar i landet restauranger och kaféer, där de alltid är glada att hjälpa resenären att bekanta sig med lokalbefolkningens smakpreferenser. Vi kommer att berätta mer om några av dem.

  1. En av de populära restaurangerna i Bern är Allegro Bar , som för sin charm och elegans är känd långt bortom stadens gränser. Det finns en mysig atmosfär, utmärkt service och kvällar är dekorerad med levande musik. För snacks, prova Chorizo ​​korv och ost sortiment, skaldjur - stekt bläckfisk och räkor i Aioli sås. Intressant, från tisdag till lördag på kvällstid kan du beställa alla asiatiska delikatesser. Och förutom den stora alkoholhaltiga menyn kommer du att erbjudas ett brett sortiment av fruktjuicer, cocktails, varm choklad och andra drycker.
  2. Av restaurangerna i Zürich är det kanske värt att notera är den verkliga turistrestaurangen Zeughauskeller . Detta är en rymlig, bullriga plats, det finns alltid många turister här, och menyn erbjuds på olika språk, vilket är trevligt. Okej, här sitter du inte i tystnad för middag, men du kan spara mycket och näring och god mat. Menyn består av traditionella schweiziska rätter, medan restaurangen driver sitt eget bryggeri, som erbjuder dig lokala sorter av billiga och bra öl. I hallen finns långa bord, bakom vilka du kan göra vänliga bekanta med grannar, tjänsten är välvillig.
  3. Man kan inte bara nämna Lausanne restauranger , där du är glad att välja en institution med ditt favoritmat från alla kontinenter. En av de mest populära anläggningarna är restaurangen Le Chalet Suisse. Detta är en universell plats, inredd i trähusstil, där det finns plats för både ett par i kärlek och ett stort företag, samt en plats för familjer med barn . Det erbjuder klassiskt schweiziskt kök och alla typer av ost och köttfondue.
  4. I den tidigare fiskebyn Montreux , och nu den moderna och lyxiga schweiziska rivieran, är det värt att markera restaurangen Restaurant Eden . Här håller de en lång historisk tradition och, förutom den traditionella menyn, erbjuder turister en smakande meny, när man kan beställa en bit av ett prov för första gången: fiskrätter, ostfondue med olika fyllningar, köttgrill, havsocktail och mer.
  5. I Basel är favoritplatsen för många turister Cafe Spitz- restaurangen på Hotel Merian am Rein. En bekväm terrass med utsikt över Rhen kommer att lägga till dina intryck på nivå med gastronomiska smaker. Menyn är baserad på färsk fisk och skaldjur samt klassiska recept från Schweiz och Medelhavet.

Det finns många restauranger, kaféer och andra cateringföretag i turist Schweiz . Och vad som är anmärkningsvärt är spridningen också ganska stor i värde. Och utan en traditionell meny är det helt enkelt omöjligt att lära känna det okända och charmiga landet till slutet. Njut av din semester!