Bursit av fot

Bursit av foten kallas den inflammatoriska processen som påverkar de gemensamma påsarna. Som ett resultat ackumuleras vätska i foghålan, ofta purulent eller med en blandning av blod.

Symptom på fotens bursit

Busit åtföljs av sådana tecken:

  1. Uppsamling av exudat leder till svullnad och rodnad i området av den drabbade leden.
  2. På natten ökar puffiness, och ont smärta känns.
  3. Gradvis finns det begränsad rörelse.
  4. I inflammationszonen stiger temperaturen. I akut form kan dess värde nå 40 grader.

Behandling av fotbursit

Behandlingen innehåller 4 riktningar:

  1. Se till att foggen är ojämn. För att göra detta, använd speciella gipslangets. Det är önskvärt att patienten ligger i vila och inte rör sig självständigt. Med sådana patologier som bursit av fot- eller plantarfasciit, är det nödvändigt att fixa foten, vilket minskar lasten till ett minimum.
  2. Eliminering av symtom. För detta ändamål, använd lokal terapi. Bredt använda antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, till exempel Ibuprofen salva eller Fastum-gel.
  3. Kirurgisk ingrepp. Det tillgrips med en betydande mängd exsudat. I detta fall penetreras bursan och vätskan som har ackumulerats i foghålan tas bort. Samtidigt injiceras Hydrocortison eller Kenalog-steroidhormon i hålrummet. Sålunda avlägsnas den inflammatoriska processen.
  4. Om inflammationen är purulent är punktering obligatorisk. I detta fall utförs behandlingen av fotens bursit med antibiotika, vilka under punktur injiceras i den gemensamma påsen. Antibiotika är också föreskrivna intravenöst.

Hur man behandlar bursit av fötter hemma?

I ett komplex med mediceterapi är det möjligt att tillämpa de utbredda nationella metoderna.

Receptet på buljong

ingredienser:

Förberedelse och användning

Råvaror hälls i vatten, sätta vätskan i koka. Den kokta buljongen avlägsnas från plattan och insisteras i en timme. Buljongen rekommenderas för kompressor som hjälper till att ta bort puffiness och rodnad i vävnader.

En bra effekt ger torr värme. Värm upp fogen med ett förkalkat salt, häll i en tjock linnepåse.

Men folkrecept ska användas med försiktighet. Med purulent bursit kan uppvärmning leda till patologins progression. Det är nödvändigt att samordna hembehandling med en ortopedist.