Traditioner i Schweiz

Traditioner och kultur i Schweiz utvecklades under många århundraden. Lokala människor respekterar dem väldigt mycket och skickar dem från generation till generation. Jämfört med andra europeiska länder skiljer sig schweiziska traditioner och tullar av originalitet och originalitet. I olika regioner finns det "egna" kulturella traditioner som kanske inte respekteras av andra kantoner i Schweiz. Du, som gäst i landet, behöver helt enkelt känna till Schweiz grundläggande lagar och nationella traditioner och visa självklart respekt för dem.

Festliga traditioner

Som du vet är schweizaren mycket glad i det, så i landet, nästan varje månad, finns det ljusa flera dagars festivaler, tävlingar och tävlingar. Traditionellt, på festivalens dagar (den mest livliga musikaliska händelsen i landet är jazzfestivalen i Montreux ) klär de sig i de ljusaste, färgglada kläderna. Inte en festlig dag i Schweiz passerar inte utan en magnifik salut och vin. En av landets ceremoniella helgdagar är vinterdagen (före den snabba). Under sin innehav i Schweiz var traditionen brinnande av en fylld snögubbe, en facklampa och en brandvisning.

Trots att semestern i Schweiz är så hög och extraordinär, är julen en traditionellt tyst och familjesemester. Du hör inte de rullande sångerna och klapphälsan på denna dag. Schweizens främsta anpassning vid jul är att läsa bönen i familjecirkeln vid festbordet. På gatorna i Schweiz finns mässor och utställningar. Favoritmat vid jul är pepparkaka i form av en snögubbe eller liten man.

Familjetraditioner i Schweiz

Familjen för schweizaren är sin egen speciella värld. Värme, andlighet och vänlighet är dess huvudkomponenter. Men det finns familjetraditioner i Schweiz, vilket orsakar förvirring bland många turister. Till exempel, på den sista dagen före bröllopet, borde brudgummen vänner på morgonen ordentligt blotta bruden med majonnäs, ketchup, kanske till och med en kärg. Då måste de spendera en sådan "skönhet" på gatorna i staden. Denna schweiziska tradition välkomnas inte i alla regioner, men finns fortfarande. Påstås måste hon skrämma bort alla framtida brudgummar och älskare från bruden.

Den formade familjen har också traditioner som kom från den avlägsna medeltiden. Strikt patriarkat är en integrerad del av schweiziska familjer. Utan manets officiella tillåtelse får inte fruen rekryteras, och om en gift kvinna bestämmer sig för att gå på semester till ett annat land, måste hon åtföljas av en släkting till hennes man. Traditionellt varje fredag ​​kväll, vid en stor familjebord, samlas alla familjemedlemmar och deras släktingar (mormor, fadder, moster, etc.) till middag. Det är vanligt att börja festen med en bön, och under kvällsmåltid diskutera alla ljusaste händelserna i veckan.

Som du vet är schweizaren ett punktligt och kulturellt folk. Därför anses det vara oacceptabelt att vara sent för ett besök. Om schweizaren går till någon, måste de ta med gåvor till alla familjemedlemmar. Under ett samtal på besök är det absolut oacceptabelt att diskutera familjeinkomster och social status. Gratulera inte schweizaren och skvaller, eftersom de respekterar respektfullt privatlivet för varje medborgare.

I den kulinariska världen har även schweiziska familjer vissa distributionsroller. För det mesta berör inte männen matlagning, men om det inte handlar om ost eller vin. Dessa två produkter är endast gjorda av män, det anses även oacceptabelt att störa fruen. I allmänhet den osten, att vinet i landet har en oöverträffad smak och hög kvalitet. Kanske är det därför männen är lite försiktiga med kvinnligt ingripande, eftersom deras oerfarenhet kan "smita" så stor ära av produkten.

Traditioner i Alperna

Schweizens territorium, där de vackra Alperna ligger, har sina egna traditioner och tullar. Alla kom från 1200-talet och är bevarade av lokalbefolkningen till denna dag. Tullen i den här schweiziska regionen är huvudsakligen orolig för bestialitet. De som har inhemska hornkreatur behöver repaint barn varje vår och häng en ny klocka på sin dörr. Denna anpassning lockar bra mjölkning året runt och skrämmer bort djurens sjukdomar.

Under sommaren slåss alpina herdar i detta område. Sådan sportig underhållning var smeknamnet "Schwingen". Som pris får vinnaren klockor för en besättning kor eller inredningsprodukter. Enligt schweizaren hjälper sådana slagsmål herdarna att behålla en bra sportform och inte förlora andan av entusiasm.

Den vackraste kulturtraditionen i Schweiz i Alperna är Betrufs sång - herdarnas kvällsbön. Varje dag, efter att alla djuren har kommit in i skuren, går herdarna ut i höglandet och sjunger en bön. Man tror att en sådan schweizisk tradition sparar flocken från attacken av vilda djur i bergen.

Det finns en tradition i Schweiz för att dekorera nötkreatur med olika band och blommor när den går ner från bergsmarkar. Vanligtvis blir det en hel semester på sista dagen i september (under skörddagar). Lokalbefolkningen hälsar herdarna med ovationer och sånger, och djuren sprinkles med vete (eller en annan favoritodling av djur).

Det är svårt att föreställa sig schweiziska bergsmarkar utan en alpinbugle. Att spela på det har länge varit en tradition, och nu har det blivit en hel musikalisk konst. Under medeltiden användes hornet för att göra herdarna underteckna till andra i händelse av en attack. Nu blåser de det när flockarna går ner i skuren. Ofta i byar som ligger nära Alperna, organisera hela musik konserter, där huvudinstrumentet är en magnifik alpinbugle.