Cauterization av cervikal erosion

För behandling av cervikal erosion används cauterization, speciellt vid pseudo-erosioner , när epitel från livmoderhalsen sträcker sig till livmoderhalsen. I sådana fall används moxibustion som en behandling, så att falsk erosion av livmoderhalsen och epitelet, som inte borde vara där, genomgick förstörelse, och på erosionsplatsen återvände epitelet, typiskt för livmoderhalsen, igen efter helande.

Metoder för att cauterizing cervikal erosion

Används ofta av sådana grundläggande metoder för cauterisering av cervikal erosion: elektrokoagulering eller diatermokoagulering av erosion, laserkoagulation, koagulering av radiovågor, kryo-destruktion, kemisk koagulation.

  1. Diatermokoagulering är en metod för kauterisering, i vilken en elektrisk ström appliceras på förstörelsen av patologiskt epitel, vilket förorsakar brännskador och ärrbildning. Detta är en djup cauterization av livmoderhalsen, som inte kan kontrollera djupet av bränningen, och som ett resultat kan det finnas komplikationer som bildning av grov ärr, nackdeformation, svår blödning efter cauterization av livmoderhalsen, inflammatoriska komplikationer. Dessutom orsakar den mycket cauterizationen av cervical erosion livmoderkontraktioner, vilket är mycket smärtsamt, därför måste proceduren utföras under lokalbedövning.
  2. Kemisk koagulering - cauterization av erosion med droger som orsakar döden av det cylindriska epitelet. Appliceras med små defekter, kräver kursen oftast minst 5 procedurer (ett preparat som Solkovagin). Om frågan är huruvida man ska cauterize cervical erosion kemiskt eller annars, bör man komma ihåg att med kemisk koagulering finns det ingen garanti för fullständig förstöring av erosion.
  3. Kryoförstöring av erosion med flytande kväve. Det kan användas med erosioner på mindre än 3 cm. Cautery är inte smärtsamt, det är sällan blödning eller djupa ärr efter proceduren, men långvarig vattnisk urladdning är möjlig.
  4. Lasercauterization av erosion är endast möjlig med små skador, men orsakar ibland allvarlig blödning, men proceduren är inte smärtsam, lämnar inte ärrbildning.
  5. Radiogolfkoagulation - cauterization med hjälp av högfrekvent elektromagnetisk strålning, där de på grund av vävnadets höga motstånd värmer upp och deras förstörelse uppstår. Metoden är inte smärtsam, det orsakar inte komplikationer, men utrustningen för sådan koagulation är dyr och finns sällan i kliniker.

Konsekvenser av cauterization av cervikal erosion

Cauterization av cervikal erosion, särskilt genom diatermokoagulering, har ofta allvarliga följder. Oftast är dessa djupa ärr på nacken, dess deformation. Graviditet efter cauterization av livmoderhalsen kan planeras tidigast 2 år, men cicatricial förändringar kan orsaka svagt arbete, livmoderhalsbrott eller ismisk-cervikal insufficiens under graviditeten. En annan frekvent komplikation av förfarandet är blödning efter cauterization. När man förenar infektionen, sänker sårytan med bildandet av ärr och vidhäftningar.

Rekommendationer efter moxibustion

Efter cauterization med någon av metoderna är mindre blodig eller långvarig vattnisk urladdning möjlig, där du inte kan använda vaginala tamponger, men endast med sanitetsbindor. Omedelbart efter cauterization bör du inte använda ett varmt bad för att inte orsaka blödning, du kan bara ta en varm dusch. För att undvika smitta, rekommenderas inte under månaden att ha sex, besöka simbassänger eller bastur, simma inte i öppet vatten.