Vad ska jag göra om jag äter?

Många stod inför situationen när man efter en fest hade ont i magen, illamående och andra obehagliga symptom. Allt detta indikerar att äta. En liknande situation uppstår i andra fall, till exempel är många beslagtagna av stress eller helt enkelt absorberar mat framför TV: n utan att övervaka mängden mat som ätits. I det här fallet kommer det att vara bra att förstå vad man ska göra om det är överatt, för att inte bli bra och bli av med obehag. Det finns flera tips som hjälper dig att klara av obehagliga känslor och undvika negativa konsekvenser.

Vad händer om jag överdriver?

Om en person är på en fest och känner att han har ätit, behöver du inte sitta och vila, men flytta dig snarare. Om möjligt, dansa då, delta i tävlingar eller gå ner på gatan. Detta är allt en hjärtbelastning, vilket hjälper till att slösa bort kalorierna. Frisk luft och rörelse bidrar till accelerationen av ämnesomsättningen . Gå på en promenad, var noga med att andas djupt och försök att göra åtminstone små backar. Tack vare denna mat kommer att smälta snabbare.

Vad ska man göra om man äter över natten?

  1. När obehagliga symptom uppstår, rekommenderas att man dricker ingefära, vilket främjar digestion, förbättrar ämnesomsättningen, tar bort känslan av tyngd och förhindrar bildandet av gaser. Att dricka, mala en rot av nagelns storlek, fyll i kokande vatten och tillsätt en citronskiva.
  2. Det rekommenderas att tugga skytten, för när det här salivet produceras innehåller enzymer som bidrar till snabb spaltning av mat.
  3. Ett annat tips om vad man ska göra om man äter en söt eller annan mat är att ta speciella mediciner. För att minska de negativa konsekvenserna kan du dricka medel som säljs på apotek utan recept: Mezim, pankreatin, gastal etc.

Många vet att det är omöjligt att överdriva, men ibland kan du inte styra dig själv och mängden mat du äter stiger. I det här fallet måste du veta hur man ska fungera ordentligt på morgonen nästa dag. Ett vanligt misstag är svält, eftersom det bara kommer att förvärra situationen. På morgonen nästa dag måste du rengöra kroppen. Det är bäst att förbereda limonad, blanda 1 msk. vatten med saften av en citron. På morgonen måste du äta en liten del av havregryn eller bovete gröt och lägga till fiber. Drick mycket vätskor under hela dagen.