Aqua aerobics för gravida kvinnor

Av alla möjliga fysiska övningar för kvinnor i läget är de mest användbara övningarna i vattnet. Det är därför aqua aerobics för gravida kvinnor är så populära idag.

Vad är användbart för gravida vattenprocedurer?

På grund av det faktum att den framtida moderens vikt bara ökar varje dag blir det svårare för henne att utföra de elementära fysiska övningarna som människokroppen behöver. Vatten, i det här fallet, låter dig inte uppmärksamma din vikt. Dessutom hjälper simning under graviditeten att få musklerna till ton.

Vilka övningar behöver utförs av gravida kvinnor i poolen?

Idag utförs nästan alla idrottsanläggningar där det finns en simbassäng, en uppsättning akvariegrupper för gravida kvinnor. I sådana grupper utförs alla övningar för gravida kvinnor i vattnet under instruktörens tillsyn, vilket ger det förväntade moderförtroendet att hon gör allt rätt. Även för varje lektion tilldelas en strikt bestämd tid. Detta intervall beror först och främst på vilken tid den gravida kvinnan är på och i genomsnitt inte överstiger 40 minuter.

Varje lektion innehåller en uppsättning övningar som också förändras under graviditeten. Bland dem dominerar de som tillåter kvinnan att förbereda sig för den kommande generiska processen.

Ett exempel är sträckningsövningen . För att uppfylla det blir en kvinna vid en av sidorna av poolen och håller på sig som en gymnastikmaskin. I detta läge är det nödvändigt att försöka utföra en längsgående eller tvärgående garn eller helt enkelt studsa upp i vattnet för att sprida benen ifrån varandra, utan att böja dem samtidigt i knäna.

För att förbättra de inre organens prestanda, utföra de så kallade vridningsövningarna . För att utföra det måste du sitta i vattnet, hålla fast vid sidan och stå på tårna, vrida din kropp i vart och ett i båda riktningarna. För att underlätta träningen kan du försöka utföra den i stående position.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt sådana övningar på övningar på pressens muskler . De är direkt involverade i processen att främja barnet genom födelsekanalen. Så, för att öka sin ton, räcker det med att utföra följande enkla träning: ligger på magen och håller på sidan, alternerande böjer benen i knäna och leder dem gradvis till bukytan. Denna övning är en förenklad version av torsoflyftarna som utförs i gymmet.

Kan alla gravida kvinnor vara engagerade i avcaaerobics?

Nästan varje tjej kan besöka poolen under graviditeten. Här beror allting först och främst på hennes välbefinnande och lust. I de tidiga dagarna plågas ofta tjejer med toxicos i sådan utsträckning att fysisk ansträngning inte förblir.

För att barnet ska vara fullt välbefinnande är det dock kontraindikationer för aqua aerobics. En av dessa kan vara en något öppen livmoderhals. Denna omständighet ökar risken för inflammatorisk process i inre kvinnliga organ.

Därför måste en gravid kvinna, innan hon registreras för vatten aerobic, fråga läkaren om hon kan gå till poolen, gå igenom undersökningen och ta nödvändiga prov.

Således är poolen och graviditeten helt kompatibla begrepp. En gravid kvinna borde emellertid under inga omständigheter göra ett självständigt beslut och delta i lektioner i poolen. Innan detta är det absolut nödvändigt att konsultera en gynekolog som leder graviditeten. Och efter att ha fått hans tillstånd kan du säkert njuta av vattenprocedurerna i poolen.