Utombordstol

Vem bland er i din barndom tyckte inte om att gå på en gunga? Vissa människor, även i vuxen ålder, överger inte denna barns underhållning och letar efter nya analoger till gungor. Och här, som alltid, upphängningsstolar till taket kommer att vara lämpliga. De är trevliga att sitta, sväva något från sida till sida eller till och med dozing, curled upp.

Till skillnad från gungan har fåtöljerna ett stort basområde, så du kan ändra ställningen efter eget gottfinnande. Dessutom passar inbyggnadsmodellerna perfekt i stilen på många rum, vilket är en stor fördel från designens synvinkel. Låt oss titta på huvudtyperna av platser och lära kännetecknen från applikationen.

Utombordsstol-ägg

Det kallas också en "boll" eller "bubbla" stol. Varför så konstiga namn? Det faktum att stolen har en rund ovoid form, vilket är mycket bekvämt för sittande. Den hängande fåtöljbollen har en mycket intressant historia i samband med utformningen av Radisson-hotellet i Danmarks huvudstad. Hennes design hanterades av arkitekten Arne Jacobsen. Den nya byggnaden gjordes i strikta horisontella och vertikala linjer, så designern bestämde sig för att komplettera rummet med en dominerande kontrast. Som ett resultat skapade de ett fantastiskt stolägg, kallat äggstol. Den första modellen var gjuten av gjuten plast på en metallbas.

Med tiden blev produkten perfekterad och modifierad, blev mer intressant och excentrisk. Apogee för dess utveckling nådde det när en av deras designers bestämde sig för att beröva den från grunden och hänga den på kablarna till taket. För att minska stolens vikt bestämde sig tillverkarna för att använda plast, rotting eller tråd. Den mest spektakulära är en hängande glas gungstol. För sin tillverkning använd en transparent akryl som påminner om glasets struktur. Denna modell passar bra in i interiören i loftstil , minimalism, högteknologi, avantgarde och konstruktivism.

Suspenderad rottstol

Som råmaterial för denna produkt används naturlig eller konstgjord rotting. Upphängda svängstolar av naturlig rotting är konstruerade för installation inomhus, eftersom naturliga utfällningar och temperaturförändringar kan påverka naturmaterialet negativt. Dessa produkter är representerade av Viara, 4 Season Outdor, Bucatchi, Mazuvo, Calamus Rotan, Spa Rattan, Kaya och Twist.

Om du planerar att använda en stol på gatan är det bättre att välja ett syntetiskt material. Upphängda stolar av konstgjord rotting är resistenta mot UV-strålar, brinner inte ut i solen och tolererar helt hög luftfuktighet. Dessutom är de mindre deformerbara och har en mer intressant vävning.

För en sommarboende kommer också den hängande fåtöljet som exekveras i tekniken macrame. Openwork vävning gör produkten mer elegant, och en tjock frans vid basen lägger till lekfullhet och ingen coquetry. Den mest kända tillverkaren, som tillverkar fåtöljer macrame, är det italienska varumärket Cartagena.

Andra modeller

En god analog av vin och akryl är tyget. Det är mindre traumatiskt, därför anses det vara en lämplig grund för ett upphängt barnstol. Tygmodellen är fäst på flera täta rep till en karabinmonterad i taket.

Det finns också produkter för vilka ingen ytterligare fixeringspunkt krävs. De kommer komplett med ett stativ, vars dimensioner är utformade för att hålla någon vikt. Sådana stolar kan flyttas från ett hörn av rummet till ett annat, vilket är mycket viktigt för dem som tycker om att regelbundet omorganisera lägenheten. Fåtöljer på rack kan tillverkas av tyngre material, till exempel, av metall eller gjuten plexiglas.