Stekt lax

Stekt lax är alltid inte bara läckra, men också användbar. Den regelbundna användningen minskar risken för stroke, diabetes, artrit och maligna tumörer. Denna fisk är rik på vitaminer som kalcium, kalium, vilket stärker bensystemet och fosfor - normaliserar leverns arbete. Så låt oss laga den här användbara produkten så snart som möjligt och njut av dess fantastiska smak.

Hur korrekt stekar en lax?

För att laga laxbrunn är det nödvändigt att förvärma stekpannan i förväg och steka fisken mycket snabbt. Om den är överexponerad, kommer allt fett att förångas, det blir mycket torrt och kan till och med falla ihop.

Eftersom lax har mycket egen smak och arom behöver den minst krydda. Det bästa är att steka fisken med en citron, som subtivt kommer att underlätta alla smaker av maträtten. Viktigast, kom alltid ihåg att den färska fisken, desto mer utsökt, doftande och hälsosam din mat kommer att vara.

Rostad laxbiff

ingredienser:

beredning

Ta huvudet på rödkål, finskal och salt efter smak. Lök rengörs och skärs i halva ringar. Rengör sedan äpplen försiktigt från skalen (kasta inte bort den), skuren i skivor. Smält lite smör i stekpannan, sprid löken och stek i 5 minuter, ständigt rör om. Sedan lägger vi på lökkål, äpplen, sylt ingefära, russin, blanda väl och koka på låg värme i ca 20 minuter.

Utan att slösa bort tid, kommer vi att förbereda sås för rostad lax. Ta grytan, lägg det återstående smöret och smälta på låg värme. Sprid skålen av äpplen och stek dem i 5 minuter. Häll sedan i sojasås, kycklingbuljong och koka halv. Häll bra, tillsätt revet färsk ingefära och blanda väl. Nu kom fiskens tur.

Hur grillar du en laxbiff? Fisksalt, smaksätt peppar i vegetabilisk olja på hög eld på båda sidor i 5 minuter. Vi lägger den färdiga fisken på den kokta kålen och fyller sås med rikligt vatten. Tja, det är allt, läcker, doftande och saftig rostad lax klar!

Stekt laxfiléer

ingredienser:

beredning

Hur man lagar stekt lax? Vi tar fiskfiléer, salt, peppar, strö med citronsaft och lämna i 30 minuter. Under denna tid förbereder vi marinaden. I en djup flaska blanda vegetabilisk olja, pressas genom en press vitlök, Sesamfrön, Provence örter och sojasås. Blanda väl och häll denna blandning av laxfiléer. Vi lägger fisken i kylskåpet och lämnar den i ca 2 timmar för att marinera. Förbered nu såsen: blanda majonnäs, pressad vitlök, finhackad vitlök, sojasås och mandarinjuice.

Hur mycket grillar du lax? Vi lägger syltfiléen på en smord stekpanna och stekar från båda sidor i 3-5 minuter tills guldfärg utseende. Skift försiktigt filéerna på en tallrik, häll den beredda såsen och strö fina hackade gröna lök. Bon appetit!