Toubkal


Marocko är ett unikt, vackert land i Afrika. De fantastiska naturattraktionerna i landet kommer att se ett stort antal turister. Precis som Marocko och idrottare, mer exakt bergsklättrare som vill klättra upp till Atlasfjällens högsta punkt - Mount Jebel Tubkal. Stigande till toppen av dess höjd (4167 m), kan du upptäcka landets magiska panorama. Från denna höga punkt kan man inte bara överväga närmaste städer i Marocko , utan även en liten del av Sahara-öknen.

Uppstigning till Tubkal

Vid första anblicken verkar Mount Tubkal mycket svårt för bergsklättring, för det är nästan helt fyllt med klyftor och steniga klippor. Klättring Tubkal är överraskande en enkel och underhållande aktivitet som ger många bra minnen.

År 1923 dämpades hon djärvt och ganska snabbt av en grupp klättrare, bland dem var Marquis de Sogonzak. Numera tar många special resebyråer upp till toppmötet. Firmor samlar in små grupper av resenärer och skickar dem med guiden på en så bra resa. En turné av detta slag kostar i genomsnitt 350 euro.

Uppstigning till Mount Tubkal är gjord på två dagar, men bara på sommaren. På vintern är de steniga vägarna täckta med ett tätt lager av snö och is, men i slutet av maj sänker snöporslinan helt och klättring på klipporna blir en trevlig och lätt ockupation.

Var ligger Mount Tubkal?

I den nordvästra delen av Marocko , nära staden Marrakech ligger bergskedjan av Atlasbergen. Titta närmare och till och med klättra Mount Tubkal är möjligt om du passerar samma namnreserv vid foten. Det finns en daglig utflyktsbuss från Marrakech , som hjälper dig att komma till rätt plats. Du kan själv göra en egen resa med en privat bil. För att göra detta, välj rutten HGF12.