Tecken på alkoholism hos kvinnor

Kvinnlig alkoholism är en fruktansvärd sjukdom som leder till förstörelsen av inre fred och hälsa. Till följd av detta befinner sig en person helt enkelt i botten, förlorar vänner, arbetande och andra viktiga komponenter i ett lyckligt liv. Hantera problemet kan vara, men bara viktigt att märka de första tecknen på alkoholism , för att hjälpa en kvinna att komma ur en farlig web. Enligt statistiken varje år blir detta problem yngre och kvinnor blir vana vid alkohol mycket snabbare än män. Det finns flera huvudorsaker till varför en kvinna tittar in i en flaska och oftast är den förknippad med emotionell chock, depression och frekvent stress. Dessutom kan all skuld är sociala problem, liksom problem i familjen.

Tecken på alkoholism hos kvinnor

"Kärlek" för alkoholhaltiga drycker börjar med inhemsk alkoholism, som kännetecknas av frekvent användning av alkoholhaltiga drycker, men det finns inget drogberoende. Huvudskyltarna för inhemsk alkoholism, som skiljer honom från kronisk, är att en kvinna dricker efter vilja och kan styra dosen. Hon kan fortfarande ge upp alkohol. Dessutom, när du dricker mycket alkohol uppträder symtom på förgiftning.

I allmänhet finns det två steg i utvecklingen av beroende, som inte bara skiljer sig i svårighetsgraden av problemen, men också i de karakteristiska egenskaperna. För det mesta försöker kvinnor dölja sin kärlek till alkohol från andra, så de föredrar att dricka ensam. I detta skede finns det en bedräglig känsla att druckalkohol ger fred. De första yttre tecknen på alkoholism hos en kvinna kan med framgång döljas med hjälp av kosmetika, men efter en stund blir situationen värre, och en stiftelse hjälper inte. Det är svullnad i ansiktet, det finns stora väskor under ögonen och röda fläckar på huden, samt försämrar hår och naglar. Fortfarande finns det en handskakning. Kvinnan slutar se sig själv, så hon ser inte väl ut. De psykologiska tecknen på kvinnlig alkoholism i de tidiga stadierna innefattar utseende av irritabilitet, minnesförlust och lusten att vara ensam med sig själv. Hennes intressekrets förändras radikalt.

När situationen förvärras säger de om det andra eller akuta fysiska beroendet, det vill säga när kroppen redan är van vid alkohol. En kvinna på morgonen upplever olika sjukdomar, som du tillfälligt kan bli av med att dricka en ny dos. Externa tecken på alkoholism, som beskrivs ovan, förvärras, och huden förvärvar en gul nyans och tecken på åldrande blir mer uttalade. Den andra etappen av alkoholberoende påverkar allvarligt kroppens inre organ och funktioner. Eftersom det inte finns någon kontroll över hur mycket alkohol som konsumeras, finns det alltid en förgiftning av kroppen. Det största slaget faller på levern och ökar risken för att utveckla hepatit och cirros . Negativa effekter av alkohol på reproduktiva funktioner, kardiovaskulärsystemet, liksom på mag och tarmar.

Nu om kvinnans psykologiska tillstånd, när alkoholismen är i andra etappen. Hjärncellerna får en allvarlig belastning, vilket orsakar nekros. Som ett resultat lider en kvinna av hallucinationer, paranoia och demens förekommer också. Allt fler är det fel i minnet och alla värden som är inneboende i en normal person går förlorade. Det finns en alkoholhaltig nedbrytning som förstör en kvinnas liv, och hon finner sig på botten.

Åsikten att kvinnlig alkoholism är obotlig är en myt och för att rädda en person med alkoholberoende är det nödvändigt att ta reda på problemet i tid och kontakta en specialiserad institution.