Levercirros

Levercirros är en av de mest mystiska och fruktansvärda sjukdomarna. Varje år, på grund av levercirros, dör 2 miljoner människor. Den här sjukdomen är ledande inom antalet dödsfall, vilket inte räknar med cancer. Historien om levercirrhose går tillbaka till femtonde århundradet. Det första omnämnandet av denna sjukdom beskrivs i Leonardo da Vincis anatomiska verk.

Så vad är levercirros, och vad är dess orsaker? Denna sjukdom har en skadlig effekt på en persons lever på kort tid. Faktum är att den normala naturliga strukturen i levern omvandlas till en knobbärrvävnad. Dessa leverområden kan inte längre fungera ordentligt och störa arbetet i de återstående hälsosamma områdena. Således ackumuleras inte ämnen som är nödvändiga för människokroppen och deras produktion störs. Samtidigt rensar kroppen från skadliga och giftiga ämnen. Eftersom levern är kroppens huvudfilter, när det fungerar illa i blodet, kommer ämnen som förgiftar kroppen att komma in.

Klassificering av levercirros är ganska bred. De huvudsakliga sorterna är följande:

Huvudorsakerna till uppkomsten och utvecklingen av levercirros är hepatit B- och C-virus, liksom alkohol. Vetenskapen har inte fastställt hur mycket alkohol som behövs för manifestationen av levercirros. Men de flesta som lider av denna sjukdom drog aktivt. Alkoholhaltig levercirros är den vanligaste typen av cirros. Dessutom behöver kvinnor för att utveckla sjukdomen mindre alkohol och en kortare tid. Tabellen visar de vanligaste orsakerna till sjukdomen.

Diagnos av levercirrhosis utförs med hjälp av en leverbiopsi. Dessutom är patienten ultraljud och rekommenderas att ta prov. Läkaren har en konversation med patienten om alkoholmissbruk och symtom på levercirros.

De första symtomen på sjukdomen är dåligt synliga och i regel känner man inte behovet av behandling. Efter ett tag börjar de första märkbara tecknen på levercirros uppstå: smärta, uppblåsthet, hög utmattning och mörkare urin. Det mest obehagliga symptomet för cirros är ascites. Asciter ackumulerar vätska i bukhålan, vilket leder till svår smärta.

Behandlingen av levercirrhosen syftar till att maximera förebyggandet av skador på friska områden i denna kropp. Om levercirros har nått sena stadier av dess utveckling, föreskriver läkare en särskild behandling för eliminering av komplikationer eller transplantationen av detta viktiga mänskliga organ. Under alla omständigheter borde en patient med denna sjukdom bara leda en hälsosam livsstil. Använd inte alkohol och droger, liksom antiinflammatoriska läkemedel.

Det finns många folkmedel för behandling av levercirros. Infusioner på örter, citron och vitlök är bevisade metoder som är utbredd. För att uppnå en bättre effekt kan dessa läkemedel kombineras med recept på traditionell medicin. Många cirrosläkare tillgriper folkmedicinska läkemedel, när läkare redan gör besvikliga förutsägelser om utvecklingen av levercirros.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kost i cirros. Det är nödvändigt att äta endast högkvalitativa och hälsosamma livsmedel i tillräckliga mängder för att konsumera vitaminer och mineraler. Kom ihåg att en hälsosam kost är ett av de rätta stegen till återhämtning.