Syndrom av en hederslärare

Syndrom av en hederslärare (eller hederslärare) - inneboende i vissa barn och vuxna egendom, överdriver deras förmågor, idealiserar dem, samtidigt som man fokuserar på ett visst beteendemönster. Med andra ord kan komplexet av en hederslärare kallas perfektionismen som är typisk för många barn, särskilt tonåringar i övergången.

Beteende hos ett barn med ett utmärkt pupils syndrom

Ett barn med ett utmärkt elevs syndrom behöver inte övertalas för att arbeta längre, läsa mer böcker och ofta lära sig de skalor som föreskrivs i en musikskola. Utan råd från sidan förstår ett sådant barn behovet av studier. Det är inte nödvändigt att ställa ett sådant barn som ett exempel. Vanligtvis har ett barn med ett utmärkt elevs syndrom ständigt det framför ögonen och försöker alla sätt att imitera honom. Intresset för lärande och önskan att uppnå bättre resultat påverkar emellertid ett sådant barns förmåga att umgås. I samband med att ett barn med en utmärkt student syndrom ställer stora krav på sina kamrater, kommunicerar han inte heller med klasskamrater alls eller kan inte kommunicera med dem på lika villkor. Huvudproblemet med utmärkta studenter är att de inte kan behandla andra som jämställda.

Hur man hjälper ett barn att bli av med en utmärkt elevs komplexa / syndrom?

  1. Sluta stödja barnets tro på sin egen unika egenskap. (I sådana fall är det väldigt farligt att prata, du är inte som alla andra, du är bäst.)
  2. Det är ofta att vara med ett barn i företag där det finns kamrater. (I detta fall är det viktigt för barnet att veta att hans föräldrar behandlar sina föräldrars föräldrar med respekt, annars kommer effekten av sådan kommunikation att vara noll.)
  3. Underhålla ett barns kommunikation med kamrater. (Men inte i form av "Ge upp dina läroböcker, gå till gården bättre!", Eftersom i detta fall kommer barnet ännu mer att sitta för böcker. Om barnet inte gillar att hjälpa till med hushållssysslor, säg det, låt honom inte gå med en klass för att turnera en annan stad eller film om han inte tvättar disk efter middagen i en vecka. Vid sådant uttalande av en fråga kommer barnet genast att vilja göra eller göra det tidigare, det skulle inte vara önskvärt.)
  4. Försök inte skaka det idealiska barnet, påpeka hans brister. (Om en okänd stjärna är en idol för ett barn, ständigt ta med ny information om det, utklipp från tidningar, affischer. Ju mer det här materialet barnet får, ju snabbare passerar hans passion. Och om barnets ideal är bland dina bekanta, sätta ett barn med den här personen. Skydda inte barnet från kontakt med sådana personliga personer, annars kommer idealet att få en ännu större aura av helighet. Och detta är för farligt.)