Svett på benen hos vuxna - behandling

Svettning är en slags dermatit, där många kliande små vita eller röda vesiklar bildas på huden, fylld med vätska, vars utseende föregås av mild irritation och rodnad. Patologi kan vara komplicerad genom infästning av bakteriell eller svampinfektion.

Hur bota en haka på ben hos vuxna?

Ofta förekommer svettning på ben, armar, rygg och bröst i områden som är långa trånga med skor eller kläder av konstgjorda material. De provokerande faktorerna kan vara:

Vi kommer att överväga, än vad det är nödvändigt att behandla en haka på ben hos vuxna, vilket betyder att det i detta fall är mest effektivt.

Med en mild form av svett på benen hos vuxna, innebär behandling att eliminera en provocerande faktor, noggrann överensstämmelse med hygienregler och användningen av lokala antiseptika för att behandla drabbade områden i huden. Det rekommenderas att bära rymliga öppna skor av naturmaterial (till exempel textilier, läder), undvik överhettning av kroppen, tvätta fötterna med tvål flera gånger om dagen och torka dem noggrant. Följande lösningar kan användas för bearbetning:

Även från svett på benen hos vuxna kan du använda krämer och salvor:

Bra resultat vid behandling av svettning visar benkallbad baserat på örter

Vid svår klåda rekommenderas att du använder lokala antihistaminer:

Om dina fötter svettar hårt kan du använda babypulver.

Vid allvarligare skador, utveckling av smittsamma processer och sår kan det vara nödvändigt att förskriva antibiotikabehandlingar för svettning hos vuxna på ben, bland vilka:

Ibland är det nödvändigt att ta systemiska antibiotika för behandling:

Det är värt att notera att även med mindre skador är det lämpligt att konsultera en hudläkare som kan exakt identifiera typen av dermatit och förskriva den korrekta behandlingsregimen.