Sett åsen på benen - vad ska man göra?

Märkte du att venerna blev mer märkbara? Vad man ska göra när venerna på benen är synliga beror på många faktorer. Först av allt - närvaron eller frånvaron av åderbråck. Denna sjukdom behandlas hårt, så det är väldigt viktigt att inte bara eliminera den kosmetiska defekten i tid, men också orsakerna till dess förekomst.

Vad händer om venerna på benen är starkt synliga?

Vill du veta vad du ska göra när venerna på benen blev synliga? Först av allt - för att klara provet. Du behöver sådana diagnostiska procedurer:

Om den externa undersökningen har visat att det inte finns några onormala strukturella förändringar i venerna, är intravaskulära formationer och hemodynamiskt signifikanta störningar av blodflödet i ytliga och djupa vener frånvarande, så det är inte åderbråck, men en allmän venös insufficiens som lätt kan elimineras. Vanligtvis i sådana situationer är venotoniska droger förskrivna i form av tabletter och salvor, samt kompressionslinne med lågt kompressionsförhållande. Situationen normaliseras om några månader.

Det finns fall där venerna på benen är synliga på grund av hudens finhet. Detta fenomen finns ofta hos unga tjejer och är inte en patologi. För att rätta till en situation är det möjligt med solbränna och autosunburn, och även salvor med en hästkastanj. Kastanjutdraget stärker venernas väggar, de blir mindre breda och inte så märkbara.

På grund av åderbråck på benen är synliga vener - hur man behandlar?

Hur man hanterar venerna på benen, som är synliga på grund av åderbråck , beror på sjukdomen. Om det finns ett hot om trombos och stagnation av blod i venerna, måste du ständigt bära kompressionsunderkläder och dricka antikoagulanta läkemedel. Om åderförstoring har kunnat manifestera sig, kan venerna som syns på benen behandlas med hjälp av förebyggande åtgärder:

  1. Normalisera kroppsvikt.
  2. Gå för en hälsosam diet.
  3. Ge upp skor med klackar.
  4. Håll regelbunden fysisk aktivitet (preferens ges till en cykel).
  5. Använd venotensiva salvor.
  6. Begränsa uppehållstiden i stående position.
  7. Använd förebyggande kompressionsunderkläder.

I allvarliga fall kan kirurgi eller laserkorrigering av vener krävas, men det är omöjligt att fullständigt bli av med åderbråck. Det är viktigt att börja behandlingen så tidigt som möjligt innan knutar och starka svullnader bildas.