Streptokocker i halsen

Streptokocker är en bakterie som lever på växter, hud hos människor och djur. Däremot utvecklas sjukdomen inte alltid, men bakteriebäraren kan infektera en person. Streptokocker i halsen manifesterar sig på olika sätt och påverkar olika organ.

Förekomsten av icke-hemolytiska streptokocker i halsen orsakar sällan allvarliga infektioner, vilket ofta orsakar karies och endokardit.

Den största risken är hemolytisk streptokocker, som kan prova utseendet på sådana sjukdomar som skarlettfeber, erysipelas, tonsillit, faryngit och många andra.

Orsaker till inflammation

Infektion kan utvecklas på grund av lesioner inte bara i halsen, men också på övre delen av matstrupen och munnen. Att ge upphov till utvecklingen av sjukdomen kan komplicera bihåleinflammation , laryngit, stomatit och rinit.

Överföring av streptokocker sker på följande sätt:

Д Cшиши C д C Cши Cши C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C G C C G C C G C C G C C C C C C C C C C

Erkänna streptokockinfektion är möjlig med följande funktioner:

Förekomsten av streptokocker hemolytisk i halsen kan orsaka störningar i hjärtat, njurarna, nervsystemet. Knappar C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C Så, till exempel, med angina, går det ofta till öronen, och i händelse av komplikationer orsakar det blodförgiftning och förgiftning av kroppen.

Hur man behandlar streptokocker i halsen?

Behandling bör inledas omedelbart för att förhindra att sjukdomen sprids till andra organ och förhindra bildandet av abscesser. Patienten är ordinerad antibiotika: penicillin, amoxicillin, cloxacillin. Läkemedel som makrolider (klaritromycin, azitromycin) är endast föreskrivna för personer som är allergiska mot penicillingruppens antibiotika.

Det är viktigt att fortsätta behandlingen av streptokocker i halsen, även med en snabb förbättring av hälsotillståndet och försvinnandet av symtomen på sjukdomen. Patienten ska genomgå en fullständig behandlingstid på 10 dagar för att undvika eventuella komplikationer.

Antibiotikabehandling rekommenderas för följande grupper av personer, om de har varit i kontakt med en patient med streptokockinfektion:

För familjemedlemmar som inte ingår i denna grupp, även om inga symptom saknas, blir det inte överflödigt att överlämna ett smet för att se till att antalet streptokocker i halsen inte överstiger normen.

Hur bota streptokocker i halsen av ett hus?

Intaget av paracetamolhaltiga läkemedel, till exempel teraflium eller antiflum, ger en märkbar förbättring, dock under en kort tid. Många som märker förbättringen, slutar ta antibiotika, vilket ökar sannolikheten för komplikationer.

För att avlägsna toxiner från kroppen behöver patienten dricka mycket varmvätska (tre liter om dagen). Det kan vara te, juice, komposit eller vanligt vatten. För att stärka immuniteten är det användbart att inkludera mat som är rik på vitamin C i menyn.

För att påskynda läkningsprocessen rekommenderas det att dricka avkroppar från strängen och hoppen. Det är också viktigt att lägga till vitlök, hallon, jordgubbar och körsbärsjuice innehållande ämnen som stoppar reproduktion av bakterier.