Bechterews sjukdom - behandling

Hittills har det, trots medicinska framsteg, inte varit möjligt att hitta ett sätt att fullständigt besegra Bekhterovs sjukdom - behandlingen reduceras för att lindra symtomen och delvis återställa rörligheten i ryggraden. Ny forskning inom detta område syftar till att hitta möjligheterna till operativ terapi.

Kan Bechterews sjukdom botas?

Absolut eliminera patologin är ännu inte möjligt. Faktum är att läkare och forskare ännu inte har upptäckt de faktorer som utlöser autoimmuna processer som framkallar sjukdomsutvecklingen.

Det finns en teori att definitionen av skadade celler i genomet kommer att bidra till att förebygga sjukdomsöverföring genom arv och förhindra utveckling av aggressiva celler. För närvarande fortsätter studier av denna version, liksom försöksverksamhet av experimentella behandlingsmetoder.

Metoder för behandling av Bechterews sjukdom

Tillvägagångssättet att bekämpa sjukdomen måste vara omfattande. Den innehåller:

Svåra stadier av sjukdomen involverar användning av glukokortikosteroidhormoner, särskilt - prednisolon, immunosuppressiva läkemedel och antidepressiva medel.

Preparat för behandling av Bechterews sjukdom (smärtstillande medel):

Det bör noteras att ett konstant intag av de listade icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen kan leda till missbruk och deras ytterligare ineffektivitet. Därför är det nödvändigt att periodiskt ändra smärtstillande medel, ungefär en gång var 2-3 månader.

Immunsuppressiva läkemedel:

En ny riktning i behandlingen av Bekhterevs sjukdom tyder på att inkludera i systemet med biologiskt aktiva modifierare av immunresponsprocesser, såsom Infliximab, Rituximab, Adalimumab. Dessa läkemedel förhindrar bildandet av proteinskyddande celler av immunitet, undertryckande inflammation, men påverkar inte de friska kroppssystemen.

Behandling av ankyloserande spondylit med stamceller

Även en sådan progressiv medicinlinje kan inte fullständigt bota patologin. Användningen av stamceller är införandet av material från ryggmärgen i patientens intervertebrala artikuleringar. Koncentrationen av celler väljs individuellt beroende på graden av utveckling av sjukdomen.

Tillämpningen av denna metod är endast möjlig i stora utländska kliniker och är ganska dyr. Proceduren utförs flera gånger för att nå det önskade antalet stamceller i det skadade området.

För att konsolidera resultaten och stoppa utvecklingen av sjukdomen är det nödvändigt att ta ytterligare mediciner och motion.

Behandling av Bekhterevs sjukdom hos kvinnor genom folkmekanismer

Effektiviteten hos icke-traditionella metoder är högt exklusivt vid sjukdomens inledande skede. Lokala medel är i regel mest effektiva.

Analgetisk salva:

  1. I 100 ml alkohol lös 50 g kamfer och samma mängd senapspulver.
  2. Slå 100 g färsk äggvita.
  3. Blanda alla ingredienserna noggrant.
  4. Gnid produkten i de smärtsamma områdena innan du lägger dig.

komprimera:

  1. Blanda vinalkohol, vegetabilisk solrosolja, terpentin och kamfer i lika stora proportioner.
  2. Insistera agenten inom 72 timmar.
  3. Mätt gaskan med en lösning och applicera på det sjuka området, täck med cellofan, värm det med en trasa.
  4. Det är lämpligt att lämna komprimeringen i 8-9 timmar.