Bältrosherpes - behandling

För första gången står en person inför Varicella zosterviruset och blir sjuk med en vanlig kycklingpox. Orsaksmedlet efter detta i årtionden lever fortfarande i kroppen, vistas i ett vilande (latent) tillstånd och kan återigen påminna sig om yttre faktorer som orsakar bältros eller herpes zoster.

Klinisk bild

Herpes zoster, vars behandling beror på patientens ålder och immunitet, provoceras av stress, onkologi (leukemi, lymfogranulomatos), kemoterapi och strålbehandling. Ofta är herpes zoster ett tecken på HIV-infektion, som blir AIDS.

Viruset påverkar nervnoderna, huden över dem börjar sticka, brinna, skada och klia temperaturen stiger. Efter ett par dagar finns utslag i form av blåsor längs den drabbade nerven - oftast koncentreras de i revbenen (från en, vanligtvis sidan), i nacken, ansiktet och ibland - på auricle och slemhinnor som händer i nederlaget för trigeminalen nerv.

Diagnosen är endast gjord av läkaren, och han måste differentiera bältros från herpes simplex, vilket påverkar läpparna och könsorganen.

Behandlingsregim av herpes zoster

Vanligen tar utslaget 5 till 7 dagar, även utan specifik behandling, men behandling av herpes zoster med acyklovir och andra antivirala medel (Valaciclovir, Famciclovir) är lämpligt för äldre patienter och personer med svag immunitet.

I allmänhet riktar sig terapin mot herpes zoster till:

Vid behandling av herpes zoster smärtstillande medel använd följande:

Det är lämpligt att påföra såret ett sterilt bindemedel med lidokain.

För avlägsnande av klåda och inflammation, ibland förskrivs kortikosteroider, även om läkare är överens om att sådan behandling av herpes zoster är opraktisk, eftersom dessa läkemedel sänker immuniteten.

Behandling av herpes zoster med folkmekanismer

Det är användbart att komplettera mottagandet av läkemedel med icke-traditionell terapi, som består i användning av avkok och infusioner av medicinska växter inuti och utåt.

Gräs malurt och skumdryck är användbar för att hälla kokande vatten, insistera och ta 3 glas om dagen tills herpes zoster inte kommer att passera. För komprimering och smörjning av såret, använd ett avkok av mint, immortelle, celandine , burdock.

För att lindra smärta och brännande känsla appliceras is på huden.

Behandling av herpes zoster på kropp och ansikte kompletteras med användning av hemsalvor - till exempel mosad vitlök, infunderad i olja, applicerad på sår. Det torkar dem och lindrar smärta. Det är användbart att applicera en frisk lök, stekt över öppen eld, mot utslag.

I några timmar kan du applicera tjärautslag, du behöver inte applicera ett bandage ovanpå.

Kontroversiella stunder

Traditionell medicin har sin egen skeptiska syn på folkliga metoder för behandling av herpes zoster. Så, till exempel, är läkare säkra på att extern bearbetning av sår är absolut värdelös, och det är särskilt oönskat att använda för detta ändamål zelenok, jod och väteperoxid. Det rekommenderas inte att använda badoljor och havsalt.

Trots detta bidrog många sådana förfaranden till att bli av med utslaget snabbt. Som du kan se skiljer sig traditionella doktors och traditionella läkarnas åsikter.

Ökad immunitet

Bättre alla typer av mediciner med bältros hanterar det mänskliga immunsystemet, som i regel försvagas i ögonblicket av "awakening" av viruset. Så under behandlingen är det användbart att ta vitamin C och B i tabletter eller i produktkompositionen. En positiv attityd är mycket viktig: forskarna fann att depressionen minskar väsentligt återhämtningen från herpes zoster.