Stinging Nettle

I medicin används en av sorterna av nässla i stor utsträckning - nässla, som är en flerårig örtväxt 60 - 200 cm hög, täckt av brinnande hår. Utspädd nässla fördelas överallt i den tempererade zonen, växer i skogar, på avverkningsområden, längs vägar, på ödemark, längs reservoarernas sidor etc.

Nettle - kemisk sammansättning

Nässle innehåller följande ämnen:

Nettle nål - medicinska egenskaper

På grund av den rika kemiska sammansättningen av nässla har dioecious ett brett utbud av användbara egenskaper, betraktas som en unik och praktiskt universell växt. Låt oss lista de viktigaste botande egenskaperna hos nässla dioecious:

Nettle Nettle - Application

Vi kommer att berätta om de mest populära sätten att använda nässla i narkotika:

  1. Nässla är ett effektivt botemedel mot sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, gallblåsan och njurarna. Användningen av preparat baserade på dioecious nettle bidrar till normaliseringen av dessa organers funktion, eliminering av inflammatoriska processer, renar och återställer leverceller, förbättrar regenerering av slemhinnorna i mag-tarmkanalen.
  2. Näsbladsblad har en positiv effekt på blodkompositionen, ökar hemoglobinkoncentrationen och antalet röda blodkroppar, reducerar blodsockret, renar toxiner.
  3. Stingnät används i stor utsträckning vid behandling av olika typer av blödning - nasal, lung-, hemorrhoidal, livmoder, tarm. Det främjar produktionen av protrombin i levern - en av de viktigaste faktorerna för blodkoagulering. Man bör komma ihåg att den hemostatiska verkan är enbart fräscha lövblad och torkat, tvärtom, sakta ner blodproppsprocessen.
  4. Näsbenet är ett utmärkt styrmedel för äldre. Det mättar kroppen med vitaminer och mikrodelar, främjar aktiveringen av vitala organ, stärker kroppens försvar, förhindrar aterosklerotiska förändringar.
  5. Denna växt kan vara användbar mot vissa gynekologiska patologier, medan man ofta använder ett flytande extrakt av njurdioecious. Nässle höjer livmoderns muskelton, normaliserar den trasiga menstruationscykeln , hjälper till att minska blodförlusten. Växtfrön främjar expansion av lungorna i äggledarna, vilket hjälper till att förhindra ektopisk graviditet. Dessutom ökar dioecious nässla laktation.
  6. Nässla rot används mot hosta, och nässla blommor är en expectorant. Decoctions och infusionsnätverk är effektiva vid inflammation i slemhinnan i orofarynx och tandkött.
  7. Nässla löv är ett underbart verktyg för hår mot håravfall, vilket hjälper till att stärka hårsäckarna och återställa hårsaxlarna.
  8. Nettle nässla används för att läka sår, brännskador, sår, sår, blöjautslag, akne.
  9. Nässla är effektivt i nederlag av muskler och leder, gikt , reumatism, radikulit.

Stingnät - kontraindikationer: