Angiospasm av hjärnkärl

Angiospasm i hjärnkärl är en sjukdom som kännetecknas av en minskning av blodkärl, kapillärer och små artärer. Denna patologi leder till en kränkning av blodcirkulationen och vävnadsmetabolism. Som ett resultat får hjärnan mindre syre. De främsta orsakerna till angiospasm är konstant stress, osteokondros, olika sjukdomar i hjärt-kärlsystemet och ärftlighet.

Symtom på angiospasm i hjärnkärl

Symptom på detta tillstånd är:

Med cerebrala angiospasm i hjärnkärlen är alla symtom mer uttalade och kan förekomma samtidigt eller i sin tur, ersätta varandra och intensifieras också med en generell försämring av välbefinnandet. Det här är en mycket allvarlig sjukdom som kan orsaka tal- och minnesproblem. När det finns tecken på det måste du omedelbart göra en magnetisk resonansbildning av huvud och nacke samt ultraljudsundersökning av livmoderhalsen, vilket hjälper dig att veta vilken diameter de drabbade kärlen har.

Behandling av angiospasm i cerebrala kärl

För behandling av angiospasm i cerebrala kärl föreskrivs vasodilatormedel, vilket förbättrar syreupptaget och blodtillförseln och lindrar spasmen. Det kan vara:

Patienter med nedsatt blodtillförsel till hjärnan, som kombineras med högt blodtryck, ordineras Verapamil och Nifedipin. Dessa läkemedel är kalciumantagonister . De blockerar transportkanalerna och slappnar av fartygens jämna muskler. Samtidig effekt av dessa läkemedel är en snabb minskning av blodviskositeten. På grund av detta förbättras dess reologiska egenskaper.