Blödning efter förlossning

Postpartum blödning är en normal, naturligt konditionerad process som gör att livmodern helt kan bli av med efterbördan, rester av placentan och lochi. Men det här händer bara om det inte åtföljs av smärta, purulenta sekretioner, har en kort karaktär och orsakar inte en kvinna. Om blödning efter leverans är riklig och smärtsam, är det värt att uppmärksamma medicinsk personal i en sjukhusmiljö eller kontakta en gynekolog om moderen är hemma.


Orsaker till blödning efter förlossning

Faktorer som orsakar allvarlig blödning efter födseln finns ett stort antal. Här är de vanligaste rutinerna hos en barnmorska:

Tecken på blödning efter förlossning

Symtomen på livmoderblödning och deras intensitet beror direkt på den mängd blodförlust som kvinnan bär. Frånvaron av livmoderns reaktion mot de använda läkemedlen leder till det faktum att det finns en riklig blodförlust som på vissa ställen kan upphöra med det tillfälliga inflytandet av läkemedel. Som regel upplever patienten hypotension, takykardi och blanchering av huden.

Det fall där blödning efter födseln återupptogs i den sena perioden av rehabilitering kan kännetecknas av närvaron av ljust röd blodig urladdning, riklig och långvarig urladdning av lochia , vilket obehagligt luktar, med smärtor i underlivet.

Det finns medicinska och operativa metoder för att stoppa blodförlust. För att stimulera livmoderns aktivitet för att öka kontraktionerna injiceras kvinnan med uterotoniska droger och prostaglandiner i livmoderhalsen. Också en lokal extern muskelmassage och en isig kompress på buken är möjliga.

Uterinblödning efter leverans, som uppstod som ett resultat av en bristning under leverans av könsorganet, vagina eller perineum, kräver omedelbar suturering. Resterna av ett tätt fastsatt placenta avlägsnas manuellt. Brottet i livmoderns väggar leder ibland till att det avlägsnas, eller om det är möjligt suddas platsen för deformation.

Varje metod åtföljs nödvändigtvis av införandet av läkemedel som återställer blodförlust, en transfusion av donatorblod och plasma.

Hur lång tid tar det att blöda efter leveransen?

Regeln att stoppa "smet" är några veckor från barnets födelse, men även om du observerar blödning en månad efter födseln, oroa dig inte mycket. Kanske hade livmodern inte tid att helt klart. Blödning vid 2 månader efter förlossning signalerar förekomsten av en inflammatorisk process och kräver omedelbar överklagande till en specialist.

Blödning efter förlossning och kön

Skynda med uppkomsten av sexuella relationer kan orsaka ökad eller återkommande blod. Detta underlättas också av närvaron av obehandlade erosiva processer på livmoderhalsen. Följ läkarens rekommendationer och starta sexuellt endast när du är helt återhämtad.

Varaktigheten av blödning efter födseln hos alla kvinnor är helt annorlunda, liksom orsakerna som orsakar det. Därför ignorerar du inte förekomsten av excreta, kontakta din läkare och ta nödvändiga studier.