Stepper för huset

Många tror att ha en simulator hemma är dyr, obekvämt, tar upp mycket utrymme och är generellt meningslös. Men om du seriöst bestämmer dig för att hantera din kropp, är det mycket lättare att köpa en stegare till ett hus än en gång än att fördela medel varje månad för en dyr prenumeration på en gym. Dessutom, om du behöver tid att besöka gymmet, plus du behöver komma dit, så är Stepper alltid där, och du kan studera utan att titta upp från din favoritfilm!

Simulatorer för hemmet: Stepper

Home Stepper är kanske det bästa alternativet. Det tar inte så mycket utrymme som en träningscykel, det gör inte ljud som en löpband, och det använder också mycket muskler. Namnet härrör från det engelska ordsteget, som i översättning står för ett steg - det förklarar simulatorns väsen: gör det på det, simulerar du att gå på trappan. Steppers själva är av olika slag:

  1. Stepper . Denna kardiosimulator har två pedaler som gör att du kan simulera att gå på trappor och speciella räcken för att upprätthålla balans. Med hjälp av räcken är det bekvämt att hålla kroppen i en något lutad framåtposition - det är precis vad det borde vara när man gör stegövningar.
  2. Mini Stepper . Detta är den mest tillgängliga och mest kompakta versionen av simulatorn. Den består av endast ett par pedaler, som låter dig simulera att gå på trappan och en liten skärm som visar olika indikatorer. Fördelarna med en sådan simulator är låg kostnad - ca $ 70, liksom en liten storlek som gör att du kan passa en stegare i alla hem. Händer kan ockuperas med övningar med expanderare och uppnå en mer komplex belastningsfördelning.
  3. Elliptisk stepper . Det här alternativet innebär att man inte imiterar att gå på trappan, men flyttar benen längs en elliptisk bana. Detta gör det möjligt att uppnå den största effekten av träning för huvudmuskelgrupperna, eftersom sken, höfter, skinkor, press samt musklerna i axlar, armar, bröst och jämn rygg kommer att vara inblandade. En sådan professionell stepper tillåter dig att utföra rörelser där benet alltid är halvböjt vilket ger en minimal belastning på benens leder. Dessutom kan en sådan simulator vara förlovad i två riktningar - framåt och bakåt, så att arbetet innehåller en mängd olika muskler.

Denna simulator hänvisas till kardiovärlden, eftersom steget perfekt tränar andnings-och kardiovaskulärsystemet, vilket ökar uthålligheten.

Vilka muskler arbetar i Stepper-klassen?

Om vi ​​talar om en elliptisk stepper - den här modellen, som redan nämnts ovan, involverar alla kroppens muskler i varierande grad, och lastfördelningen kan ändras genom ett steg framåt eller bakåt. Klassiska och miniatyrversioner av huvudbelastningen ges på sken, höfter och skinkor samt pressen.

Hur övar man på trappan?

För att uppnå den mest snabba och märkbara effekten, bör träning på en stepper dagligen eller passera minst 4-5 gånger i veckan. Om du gör mindre ofta kommer effekten att växa väldigt långsamt, vilket innebär att din motivation kommer att blekna - när du ser att arbeten inte är förgäves, vill du prova ännu svårare!

Om du använder en steg för viktminskning bör träningen vara minst 30-40 minuter. Men i början kommer det att bli svårt att hantera även under en sådan tid, så att du kan dela tid i två tillvägagångssätt: 15-20 minuter på morgonen och samma på kvällen. I det här fallet kommer det att bli mycket snabbare att gå ner i vikt med en stegare!

Om du använder en stege för skinkorna, låren eller trummorna, är det 20-30 minuter dagligen tillräckligt för att få musklerna till ton och göra figuren mer aptitretande och attraktiv.