Staphylococcus under graviditet

Hudens och slemhinnorna hos en person är inte sterila, de är befolkade med miljarder mikroorganismer som skyddar dem från patogener. Staphylococcus avser en villkorligt patogen flora, det vill säga dessa mikroorganismer kan fredligt existera i en hälsosam person, och med en minskning av immuniteten kan olika sjukdomar orsaka. Det och graviditeten är intressant, att hormonella förändringar minskar immuniteten för en kvinna och hennes kropp blir sårbar. I detta fall blir den gyllene stafylokocken under graviditeten inte längre villkorligt patogen, utan en verkligt patogen flora. Vi kommer att försöka överväga vad farligt stafylokocker är en graviditet för framtida mor och hennes barn och hur man hanterar det.

Staphylococcus under graviditeten - varför ska det behandlas?

Det finns många underarter av stafylokocker, varav de flesta är helt ofarliga, och endast tre av dem kan orsaka inflammatoriska sjukdomar hos många organ. Den minst farliga är saprofyte stafylokocker, som lever på könsorganen och kan orsaka inflammation i urinblåsan.

Epidermala stafylokocker lever på ytan av huden och skadar inte frisk hud och om den träffar sårytorna kan det orsaka purulent inflammation och långvarig läkning av såret.

Staphylococcus aureus är den mest aggressiva av alla tre typer av dessa mikroorganismer, den kan orsaka purulenta inflammatoriska processer i alla organ och vävnader i kroppen.

För en utvecklingsbarn är stafylokocker under graviditeten farlig för eventuell infektion i membranen och utvecklingen av postpartum purulenta komplikationer. Under födseln kan staphylococcus infektera en nyfödd och få den att påverka huden, vilket manifesterar sig som bildandet av huden på blåsorna. I närvaro av gyllene eller epidermiska staphilococcus på huden under amning, kan denna mikrobe penetrera bröstkörteln genom mikrobrytningar och orsaka mastit.

Staphylococcus under graviditet - symptom

Som redan nämnts kan närvaron på huden och slemhinnan hos den gyllene stafylokocken inte visa några symtom. Endast närvaron av pyoinflammatoriska sjukdomar kan leda till tanken att dess orsak kan vara stafylokocker. För att bekräfta eller motbevisa detta antagande kan du skicka testet för stafylokocker en graviditet.

Den vanligaste är stafylokocker i näsan och halsen under graviditeten. Omkring 1 och 2 grader av förorening säger att det finns upp till 20 kolonier på en tampong, och om mer talar det redan om sjukdomen.

Staphylococcus i urinen under graviditeten kan säga att det var han som orsakade cystitisen eller pyelonefriten.

Staphylococcus under graviditet i smet är farligt eftersom det kan leda till infektion av barnet under förlossningen och orsaka postpartum komplikationer (endometrit, suppuration och divergens av suturerna på perineum).

Behandling av stafylokocker under graviditeten

Staphylococcus under graviditeten bör nödvändigtvis behandlas för att undvika problem i postpartumperioden och inte äventyra risken för andra gravida och överlevande kvinnor. Preference ges till lokal behandling. Så, om du identifierar stafylokocker i näsan och halsen, skölj nasofarynxen med en alkohollösning av klorofyllipt och sätt i näsan av oljelösningen. Om stafylokocker finns i ett smet, bör lokala antibakteriella läkemedel användas ( Terzhinan , en stafylokock bakteriofag).

Efter att ha studerat stafylokockers förmåga att orsaka inflammation och suppuration, måste det sägas att undersökningar under graviditeten är en nödvändighet. Och om du finner stafylokocker i smet eller i nasofarynx måste du behandla det för att inte äventyra din kropp och ditt barn.