South Water Kay Marine Reserve

Belize , som täcker endast 30 tusen km², är övermättad med reserver. Omkring 40% av hela territoriet tilldelas naturskyddsområden. Förutom de som ligger på land finns det marina naturattraktioner som upptar 30% av vattenytan. Till världens mest kända marina reserver är South Water Key.

Beskrivning av reserven

South Water Kay Marine Reserve anses vara den största i landet. Det ligger 16 km från Dangriga och Hopkins i södra Belize och täcker ett område på 160 m ², som omfattar många rev, mangrove tjocktar och ett stort antal små öar.

Havreservatens territorium är uppdelad i zoner, bland annat finns det plats för sådana magnifika fåglar som fregatten och den bruna ganneten. Belysens naturliga syn är skyddad, fåglar och fisk kan säkert bo i den. I 30 år har South Water Water Reserve blivit studieplatsen för Smithsonian Institute, med en mangrove, rev och sjöliv i intressekretsen.

Turister är mest förtjust i en av de områden i reserven - Pelican Keys, som är en märklig atmosfär. Det tog tusentals år att skapa den, men moderna turister kan observera unika koraller, svampar och andra representanter för havsdjupet.

Marine Water Reserve South Water Key är en viktig del av ett annat bevarandeområde i landet - Belize Reserve. Tillsammans med andra unika naturattraktioner utgör de Southern Barrier Reef Complex. I hela regionen finns det ingen bredare biologisk mångfald. I vissa delar av reserven är inte besökare till exempel till bevarandezon.

Vad är intressant för besökare?

I South Water Kay för turister finns det många spännande aktiviteter, fiske är tillåtet här, men på strikt angivna platser och i enlighet med etablerade regler. Fiskare som bor på bekostnad av sådan verksamhet, är det nödvändigt att ha en särskild licens och fisk i det gemensamma området.

Sportfiske är förbjudet, liksom användningen av spjut. Gillnets används endast med administrationens tillstånd. I konserveringszonen hålls ibland underhållningsevenemang för turister. Till exempel kan du dyka, gå båt eller simma med ett rör. Eventuella åtgärder av turister är förenliga med fiskeriverket, som övervakar reserven. Vad som är förbjudet att göra i reserven är att skada den omgivande fauna och flora, att åka vattenskidor.

I reserven kan du se många intressanta saker:

Skal, abborre och hummer kan endast utföras vid vissa tider på året, och reservens behållare kontrollerar längd och vikt. Sådana stränga regler fastställs för att skydda olika djurslag.

Hela reserven är förbjuden undervattensjakt. I kategorin förbjudna aktiviteter föll turtelens ruiner, liksom inköp av en souvenir från denna marina varelse.

Information för turister

Marinreservatet är öppet för besökare året runt, men den lämpligaste perioden är från december till april. Entréavgiften är ca $ 10 per person.

Parkering nära reserven betalas, dessutom, före ankomst, bör du meddela administrationen att reservera en plats. Det finns många bekväma hotell på öarna, där du kan stanna medan du studerar South Water Reserve.

Hur kommer man dit?

Du kan komma till South Water Cam reserven från staden Dangriga på bara 1 timme.