Hur man gör en lampskärm med egna händer?

Inredningen är inte bara vackert och korrekt målade väggar, kompetent utvalda möbler. Som regel är det belysningen som skapar det övergripande intrycket av rummet. En vacker lampskärm kan skapa en vridning och skapa ett allmänt intryck. Ofta korrekt placerade accenter gör rummet mysigt.

Vad kan jag göra en lampskugga?

Du kommer bli förvånad över hur många material som kan användas för att göra lampskärmen. Särskilt lätt att hitta en lösning, om det finns en färdig ram - så behöver du bara välja vägen och ordna lampskärmen. Innan du gör en lampskärm, studera noga den naturliga belysningen i rummet: för mörka rum är det bättre att göra en nyans av ljusa och nästan transparenta material för att göra rummet "kallare", använda blå och gröna nyanser och "varma" rummet hjälper rött och gult färg. Du kan använda papper, tyg, jämn tråd. Ofta kan skuggan göras av material som ska återvinnas (olika omslag från gåvor, även pappkartong för ägg kan omvandlas till ett konstverk om så önskas).

Hur man gör en ram för en lampskärm?

Innan vi gör en lampskärm för lampan ska vi göra ett skelett för det. Stommen består av två ringar med större och mindre diametrar. Dessa ringar är förbundna med stolpar och en bas för en nyans. Typ av lampskärm bestämmer formen på pelarna och ringarna. Om ringarna i samma storlek är förenade med raka vertikala knölar och lindas runt en trasa får du en lampskärm med cylindrisk form. För att skapa ett skelett för ett "konkavt imperium" bör den övre ringen vara av mindre diameter och stolparna är smidigt böjda inåt. För varje ram kan du använda armaturerna för lampan. För en bordslampa är lampskärmen fastsatt på sitt stativ av ringhängaren med distanshållare, lampskärmarna på hänglamporna är fastsatta på en speciell armatur.

Hur man gör en lampskärm från ett tyg?

Det är mycket bekvämt att arbeta med lampskärmar med plastramar. Arbetet görs i flera steg:

Hur man gör en lampskärm ur tråden?

Mycket imponerande ser skugga från tråden. Det kan vara av olika storlekar. Med hjälp av sådan teknik är det möjligt att göra små nyanser. Innan du gör en lampskärm med egna händer i denna teknik, måste du vara tålamod: det krävs noggrannhet och noggrannhet i arbetet, men resultatet är värt det. För att göra en sådan lampskärm behöver du:

För första gången är det viktigt att göra hela proceduren enligt anvisningarna. Därefter kommer du sannolikt att göra dina justeringar och hitta vägar som är lämpliga för dig. Så, låt oss börja göra en nyans gjord av tråd:

Som du kan se är det inte särskilt svårt att göra en lampskärm med egna händer. Klassen är väldigt spännande, så du kommer nog inte sluta vid en lampskärm.