Museum of Sacred Art


Som i andra stater i Central- och Sydamerika har den katolska kyrkan stor vikt i Panama- religiösa livet. Kyrkorna och klostren i denna bekännelse i många årtionden gav människor förtroende för framtiden. Och det finns inget överraskande i det faktum att i det gamla Panama- museet Sacral Art fungerar.

Mer om Museum of Sacred Art

Museet för Sacred Art (Museo de Arte Religioso) ligger på platsen för en gammal kapell, som brände ner tillsammans med många hus i kolonialtiden under attacken av pirat Henry Morgan. Byggnaden av museet restaurerades helt efter en annan eld 1974 och behöll sitt ursprungliga utseende. Nära museet finns ruinerna av klostret Santo Domingo, som också kan besöks i samband med museet.

I Museo de Arte Religioso föremål för religiösa arv i kolonialtiden, personliga tillhörigheter av religiösa figurer, ministrar och deras familjer, som dateras tillbaka till 16-18-talen, utställas. Det här är målningar, klockor, skulpturer, böcker, silver smycken och mycket mer. Den viktigaste artefakten är det 1800-talets gyllene altar. Detta är museets huvudvärde - ett verkligt gammalt konstverk, som i sin tid räddades från ett piratföretag. Enligt traditionen målade en gammal präst altaret i svart, så att han inte stod ut bland askan. Således räddades den gyllene religiösa skatten och blev en symbol för den religiösa väckelsen i Panama.

Förutom den permanenta utställningen hålls tillfälliga utställningar regelbundet i museet.

Hur kommer man till Museum of Sacred Art?

Före den gamla Panama kommer du att ta en buss, samt en taxi. Därefter kommer du att ha en fantastisk promenad genom den historiska delen av staden, där, nästan vid stranden av bukten i San Felipe-distriktet, finns Museum of Sacred Art. Om du är rädd för att gå vilse, kolla på koordinaterna 8 ° 57'4 "N och 79 ° 31'59" E.

Museet går från 9:00 till 16:00 alla dagar utom måndag. Biljettpriset är $ 1. Förresten, ibland i ett museum arrangera dagar av ett gratis besök för alla komers.