Sjöfartsmuseet (Belize)


De vanligaste typerna av underhållning i Belize anses extrema surfing och dykning. Men dessutom kan du besöka det lika fascinerande landmärket - Sjöfartsmuseet. Den här historiska byggnaden sprider sina ägodelar på den gamla brandstationens territorium, belägen i den norra delen av staden Belize City.

Vad gör Maritime Museum intressant för turister?

Sjöfartsmuseet i Belize kommer att berätta för turister om hur utvecklingen av navigering i landet började, hur den utvecklades och vad som bidrog till det. Turistguider kommer att berätta turister om mayaindianerna och deras resultat inom navigationsområdet. De utställningar som presenteras i museet illustrerar historien om antika och verkliga sjöfartar, berätta om konsten att navigera.

Maya erkändes av forskare som den enda stammen indianer som behärskar navigationen. Maya-vattenelementet erövrats på ihåliga kanoter, vars storlek kan variera avsevärt. I sådana bekväma och praktiska båtar har indianerna korsat tusentals mil vatten. Det är värt att notera att Maya simmade bara i kustvattnet, för inte tillräckligt starka kanoter kunde inte stå i det ivriga havet.

Många av utställningarna från sjöfartsmuseet kan ses på bilden, men det här kan inte jämföras med intrycket när man ser förstahand. Resenärer kommer att bekanta sig med sådana sevärdheter:

Hur kommer man till museet?

Sjöfartsmuseet ligger i norra delen av Belmopan , det är möjligt att nå det med kollektivtrafik, och byggnaden av den gamla brandstationen kommer att fungera som ett landmärke.