Låg hCG i tidig graviditet

Som regel för att diagnostisera dräktighetsprocessen tilldelas en gravid kvinna många laboratorietester. En av huvudpunkterna bland dessa är analysen på nivån av hCG (human choriongonadotropin). Det är denna biologiska substans som börjar syntetiseras i den gravida kvinnans kropp och talar om tillståndet hos de processer som är direkt relaterade till barnets graviditetstid.

Så ofta i de tidiga stadierna av graviditeten har framtida mamma en låg hCG-nivå i frånvaro, det verkar, av någon anledning. Låt oss ta en närmare titt på denna situation och berätta om vad som kan indikera en minskning av koncentrationen av hCG i blodet hos en kvinna i situationen.

Vilka är orsakerna till den låga nivån av hCG i de tidiga stadierna?

Denna typ av situation kan noteras för brott mot följande tecken:

Det är i dessa situationer under graviditeten att hCG kan vara under normala.

Det är värt att notera att endast ett resultat av en sådan analys kan inte fungera som en ursäkt för att göra någon diagnos. Saken är så ofta att graviditetsperioden är felaktig inställd, och därför motsvarar hormonets nivå inte den drabbade dräktens längd. I sådana fall kan exempelvis en normal ökning av hCG-koncentrationen registreras vid normal graviditet. Det är därför en minskning av nivån av detta hormon nästan alltid är en indikation på en noggrannare undersökning av gravida kvinnan, hur ultraljudet utförs.

Låg HCG i graviditet efter IVF kan indikera implantationsproblem.

Kan en normal graviditet vara med låg hCG?

Det bör också noteras att en låg nivå av detta hormon kan vara en brist på dess syntes av själva korionen. I sådana fall föreskrivs en kvinna en injektion av detta läkemedel för att upprätthålla graviditet och förhindra abort.