Nationalteater i Costa Rica


Nationalteatern i Costa Rica är en stolthet inte bara för landet, utan för hela Centralamerika. När du kommer in på sitt territorium kommer du att bli överväldigad av en oöverträffad känsla av chic och lyx. Dess arkitektur och kända föreställningar är attraktiva för invånare över hela världen, så under föreställningarna är salarna fulla av åskådare. Vad är så bra om denna underbara plats? Svaret på den här frågan kommer du att få i vår artikel.

Skapelsens historia

Byggandet av den stora byggnaden av Nationalteatern i Costa Rica startades 1891, i centrala San Jose . Vid uppbyggnaden samlades pengar genom att öka skatten på kaffe. Konstruktionen varade i sex år. Byggnaden av Parisoperaen valdes som grund för designen. Som en följd av noggrannhet öppnades Nationalteatern i San Jose 1897. Sedan för första gången på scenen var de ärade artisterna i Fausts produktion.

Byggnadsarkitektur

På gården av Nationalteatern i San Jose kommer du att genomföras av illusionen av lyxen i denna byggnad. Dess fasad är dekorerad med kolonner i väckande stil, fönstren är stängda med mönstrade gitterar, och på gården står statyerna Calderón de la Barca och Ludwig van Beethoven. På teatertaket finns symboliska statyer av dans, musik och ära.

Så snart dörren öppnas börjar nedsänkning i en helt annan värld, där kärlek och konst är de viktigaste. Väggarna i foajén är dekorerad med mönstrad rosa marmor. De väger stora speglar, och längs mattan är statyer av skulptör Pietro Bulgarelli installerade. Teaterhallen är det mest inspirerande och lyxiga stället. Den exekveras i en röd-olivig ton. Balkongerna är inredda med gyllene möbler och appliqués, och ovanför är det ett välvt tak med en stor kristallkrona. Fresker på väggarna och taket är målade med illustrationer från Costa Ricas historia .

Mellan byggnadens golv är en snövit marmortrappa med gyllene mönster. Det finns skulpturala räcken längs den. På alla korridorer i teatern hänger porträtt av stora klassiker och kända skådespelare. På baksidan av byggnaden finns ett café med utsikt över teaträdgården, som också har utsökta skulpturer och en fontän.

Föreställningar och utflykter

Nationalteatern i Costa Rica har länge varit en favoritplats för nationella kvartetter och olika kulturella samhällen. Det finns teaterproduktioner, dansuppträdanden, symphonykonser etc. Många skådespelare och musiker försöker komma på scenen, för på premiärens dag är hallen fylld i kapacitet och har stor popularitet bland turister.

Schemat för föreställningar i teatret är tydligt uppdelat per dag. För musikaliska konserter - onsdag och fredag, dans - lördag och tisdag, resten - teaterproduktioner och musikaler. På högprofilerade evenemang är det nödvändigt att köpa biljetter i förväg, om tre veckor. På teatraliska byggnadsutflykter för turister hålls två gånger i veckan. Naturligtvis borde de grupperas och åtföljas av en guide. Utan tillstånd från administrationen eller biljetter till staging kan du inte komma in i teaterbyggnaden.

Hur kommer man dit?

Nära Nationalteatern i San Jose finns det två hållplatser: La Lia och Prabus Barrio Lujan. Bussen nummer 2, som börjar sin rutt vid järnvägsstationen Parada de Trenes, hjälper dig att nå dem. Det finns en teater mellan 3 och 5 Avenue i centrala San Jose.