Samburu National Wildlife Refuge


I centrala delen av Kenya , 350 kilometer från huvudstaden i Nairobi , är National Reserve Samburu (Samburu National Reserve). Det täcker ett område på 165 kvadratkilometer och ligger i en höjd av 800-1200 meter över havet.

Allmän information om Samburu National Wildlife Refuge

I början av 60-talet fick forskaren Joy Adamson en imponerande avgift för sin bok "Born Free." Hon använde dessa pengar för att skapa parken Samburu, som öppnades 1962. Reservans landskap är en lava slätt täckt av torra flodkanaler och förstörda vulkaniska bergarter, och marken har en rödaktig kant.

Klimatet här är torrt och varmt, det mesta av vegetationen är bränt av solen, så träd och buskar i Samburu är sällsynta. Medeltemperaturen varierar från +19 till +30 grader Celsius, och den genomsnittliga årliga nedgången är cirka 345 millimeter. Det mest tunna årstiden i Samburu National Reserve börjar i slutet av maj och varar fram till mitten av oktober.

På parkens territorium finns två floder - Iwaso Ng'iro och Brown, längs vilka palmer, akacieplantor och tamarind växer. Detta område anses vara en viktig del av ekosystemet som ger vatten till fåglar och djur i reserven.

Flora och fauna i Samburu National Wildlife Refuge

Reserven av Samburu är bebodd av ett stort antal olika däggdjur. Från rovdjur här kan du träffa en leopard, en cheetah och en lejon. Det är mest intressant att observera dessa djur under nattjakt, nattsafari är organiserade för detta. Nära reservoarerna kan du ofta se en sebra, en antilop, en buffel, en gazelle, en hyenahund och en impala. I floderna kan man observera livet för Nilkrokodiler och flodhästar. Från sällsynta däggdjur till Samburu finns en retikulerad giraff, ökensebra, giraffgazelle (gerenuk) och somalisk struts.

I nationalparken finns en stor befolkning av afrikanska elefanter, som numrerar omkring 900 personer. Besökare kommer att vara intresserade av att titta på dessa stora djur på flodbredden, när de senare drar vatten i bagaget och häller. Och under den torra säsongen ökar elefanterna självt det nödvändiga vattnet och gräver stora hål med hjälp av tusks i torrmarken. Vilda hundar som går över Samburureservatets territorium på jakt efter mat, är inte mindre fantastiska syn.

Mer än 350 fåglar har registrerats från fåglarna i parken, bland dem: den gulfärgade strömmen, den heliga ibisen, den afrikanska marabonen, den lilacchested sifteren, örnen-buffoonen, den trefärgade sprayen, den gula halsen, nektaren, den röda currantströmmen, palmbrädet,

Vad är mer intressant för Samburu National Wildlife Refuge?

Nationalparken Samburu är känd för sin lejoninna heter Camuñac, som blev känd för sin omsorg om den unga Oryx antilopen. Predator skyddas åtminstone sex småbarn från andra djur. Om detta fall blev det känt tack vare Doug Douglas-Hamilton (Dudu Douglas-Hamilton) och hennes syster Saba (Saba), som sköt filmen "Lejonets hjärta". Under 2005 var BBC värd för premiären för den här filmen, och videoklippen finns på Discovery-kanalen.

I februari 2004 försvann lioness Camuñac, sökningen organiserades flera gånger, men kunde inte hitta en bra samaritansk kvinna.

Den afrikanska stammen Samburu

Nuförtiden på nationalparkens territorium finns en etnisk grupp som heter Samburu. De kunde behålla sina gamla tullar och traditioner. Eftersom dessa länder är mycket dyra och infertila, leder denna stam en nomadisk livsstil. Deras huvudsakliga sysselsättning är boskapsuppfödning: de odlar kameler, liksom små och stora boskap. Afrikanska aboriginer täcker hela kroppen med ocker och ger dem en röd nyans. De prydar sig med många pärlor, vars mönster och färg visar en position i samhället eller magiska förmågor och fungerar också som dekorationer. Standarden på manlig skönhet anses vara olika flätor och kvinnlig - ett skalligt huvud.

En viktig plats i tullen av Samburu stammen är ockuperad av danser, som kräver allvarlig fysisk träning. De mest kända av dem är den som var tidsbestämd till början av militära konflikter. Gift män sjunger och dansar, och i sin tur tar de ett steg framåt och försöker hoppa så högt som möjligt. En berömd nationell dans är för ogiftiga pojkar och tjejer. Män skakar deras pigtails, gör naken runt kvinnan som de gillar. Så de ringer damen på ett datum.

Hur kommer man till Samburu?

Naturreservatet kan nås från Jomo Kenyatys flygplats , inte bara för att nå, utan också att flyga (parken har sitt eget flygfält). Från huvudstaden i Kenya kan Nairobi nås med taxi, hyra bil eller med utflykt. Besöker parken Samburu, kommer du att bekanta dig inte bara med Afrikas djurvärld, men också du kommer att kunna se livet för lokala stammar. Det är värt att komma ihåg att aboriginer är ganska krigliknande människor och de behöver uppföra sig artigt och noggrant med dem.

Naturreservatet går från åtta på morgonen till sex på kvällen, men nattsafari arrangeras också. För barn finns särskilda utflyktsprogram. När du besöker Samburu reserven, glöm inte att ta med huvudbonader, dricksvatten, solkräm och kameror.