Aberdare National Park


Aberdare National Park eller, som det också kallas, Abardare är en riktig naturlig attraktion i Kenya , 200 km från Nairobi . Och dess viktigaste funktion och vad tusentals turister går att se är det bergiga landskapet.

Vad ska du se?

På territoriet, vars totala areal är ca 800 km ², är bergskogar oerhört vackra. Vill du vara i denna saga? Välkommen till Aberdare. Här ser du de mäktiga vattenfall och strömmar, vars melodi fascinerar, olika faunarepresentanter, liksom den ständigt gröna floran.

I det här området finns det ett ganska fuktigt klimat, varifrån parken ständigt omsluter sig i dimma. Det här är fantastiskt, men i heta Kenya finns en cool oas där luften aldrig värmer upp till höga temperaturer. Förresten, om du planerar att besöka detta landmärke, glöm inte det bästa för den tiden - januari och februari samt juni-oktober. Om du inte är rädd för känslan av brist på syre och det faktum att din transport fastnar på en diffus väg på väg till nationalparken, kan du själv ta en chans och besöka den vid en annan tid på året.

Var noga med att ta med dig kameran med dig för att skjuta högst i Aberdare bergstoppar: Kinangop (3900 m) och Oldonyo Lesatima (4010 m). Det är värt att nämna att i parken når det största vattenfallet 280 m (Keryuru Kahuru).

I parken flyttar turister med beväpnade vakter. Det är allt för din säkerhet. På territoriet av parken loafers, bufflar, lejon, leoparder, elefanter och många andra djur strömmar fritt. Också i täta skogar lever vildsvin, vattengetter, antiloper, apor, bongos, etc.

Till turisten på en anteckning

Från Nairobi åker vi på hyrd eller personlig transport på motorväg A87. Förresten finns det två hotell i parken: Treetops Lodge och The Ark Hotel, där du kan se livet på dessa vackra djur.