Sås från svamp

Svampsås anses vara en av de mest universella. För det första är svampen lika bra kombinerad med både krämiga och tomatbaser för sås och för det andra kan de perfekt komplettera rätter från grönsaker eller kött, samt eventuella sidrätter.

Postal sås från mushrooms

ingredienser:

beredning

Låt vi passera den finhackade löken i grytan tills den är gyllene. Vi lägger till svamp till betesmarken (det är möjligt att förbereda svampsås från frysta svampar) och steka alla tillsammans i ytterligare 3-5 minuter, varefter vi kompletterar innehållet i kastrullen med vitlöket genom pressen och fortsätt att laga mat i en minut.

Fyll på svamp och lök med grönsaksbuljong , tillsätt sojasås . Blanda mjölet separat med sojamjölk och häll den resulterande lösningen i såsen. Jag prutar grytan på låg värme i 15 minuter och kryddar sedan smaken.

Recept på sås från torkade svampar

Såsen från torra svampar är ett recept på ett doftande och mycket ömtåligt tillägg till dina favoriträtter.

ingredienser:

beredning

Svamp fylld med varmt vatten och låt mjukna i 30 minuter. Vi klämmer överflödiga vätskor, men hugger själva svampen. I en stekpanna, värm oljan och stek på det hackade lök och vitlök tills det är guldbrunt. Efter tillsätt vitt vin och öka värmen, förånga vätskan i 7 minuter, tillsätt sedan rosmarin, svamp, båda typer buljong och gräddfil. I en vätska i vilken svampen blötläggs, tillsätt mjöl och blanda noga så att inga klumpar bildas. Häll vätskan i såsen och vänta tills den förtorkar. Klar sås med svamp och gräddfil är kryddat med smör och serveras till bordet.

Svampsås från mushroner

Vad som än kan sägas är de mest tillgängliga svamparna för närvarande svampar. Billigt och extremt gott, de är en utmärkt bas för olika såser och sås, och detta recept är inget undantag. För att göra företaget bekant för oss mushiner kan vara mindre vanligt shiitake, men om du inte hittar dem - ersätt dem säkert med ett motsvarande antal mushrooms.

ingredienser:

beredning

Smör smör eller smälta och vi skickar på den hackade löken upp till en genomskinlighet. Lägg till kycklingbitar kycklingfilé och fortsätt matlagning tills kycklingbitarna är täckta med en gyllene skorpe. Separat i smör, stek hackad svamp och shiitake tills överskottsvätskan avdunstas från dem. Blanda svampen och kycklingen i en panna och fyll den med en blandning av grädde och buljong. Vi indunstar såsen halvvägs och håller stekpannan över låg värme. I den färdiga såsen, lägg till smulet ost med mögel och blanda om allt.

Denna sås med svamp och kyckling serveras bäst med nybryggt pasta eller potatis.