Melbourne Museum


Inte långt från Royal Exhibition Centre , i Carlton Park är Melbourne Museum, som är den största på södra halvklotet. Idag består det av 7 gallerier, en plantskola (för unga gäster från 3 till 8 år), samt en utställningshall, som regelbundet är värd för olika utställningar och presenterar olika utställningar.

Vad ska du se?

Det är intressant att byggnadens utseende fullständigt förkroppsligar unikheten hos varje samling av museet. När allt kommer omkring är denna design gjord av färgat stål och glas. Huvudarkitekten för ett sådant mirakel, John Denton, säger att han ville skapa något som varje besökare skulle känna sig som om i en annan värld. Dessutom kan en sådan originalbyggnad inte glömmas bort, vilket innebär att Melbournemuseet kommer att sticka ut bland många andra attraktioner.

Nära museet planteras 9000 olika växtarter. Dessutom är stadsdelen bebodd av tropiska fåglar, djur och insekter.

I museet är IMAX-biografen, ett barn och en traditionell hall, där skelett av förhistoriska djur är representerade. En av utställningarna kommer att berätta för besökaren historien om detta museum, från och med 1800-talet och slutar med modernitet. Dessutom har du möjlighet att lära historien om den världsberömda Mount Far Lap, vars död 1932 var en verklig chock för hela Australien.

Utställningarna "Mind and Body" hjälper dig att lära dig allt om människokroppen. Det är värt att nämna att detta är den första utställningen i världen dedikerad direkt till människans sinne. "Från Darwin till DNA" är en utställning som berättar om vår utveckling. "Science and Life" är en av de permanenta utställningarna av museet. Här kan alla se skelettet av diproton, den största buckling som någonsin lever på jorden, den jättewombat och många andra.

Hur kommer man dit?

Vi sitter på 96 spårvagn och går till stan Hanover St./Nicholson St.