George Clooney donerade 1 miljon dollar för att bekämpa rasism och extremism

Den amerikanska filmstjärnan, 56-årige George Clooney, som kan ses i tejpen "Ambulans" och "Efterkommande" gjorde den andra dagen ett fantastiskt drag. Pressen fick veta att skådespelaren donerade 1 miljon dollar till det södra fattigdomslagret. Denna summa kommer att användas till aktiviteter som syftar till att bekämpa neo-nazism, extremism och rasism.

Skådespelare George Clooney

Clooney kommenterade hans gärning

För ungefär en vecka sedan, i staden Charlottesville i staten Virginia, uppbröt upplopp mellan neo-nazistiska anhängare och motståndare till denna rörelse. Som ett resultat av konflikten dödades en kvinna och omkring 20 personer skadades. Mordöktarna arresterades omedelbart, men det som hände i samhället orsakade ett mycket stort svar. Mot den neo-nazistiska rörelsen var inte bara USA: s president, utan också många kändisar, och George Clooney bestämde inte bara för att uttrycka sin negativa inställning till rasism utan också att ge ekonomiskt stöd.

George pratade mot nyna Nazism

Efter det blev känt om donationen kommenterade skådespelaren sina handlingar till The Hollywood Reporter och sa:

"Vår välgörenhetsorganisation Clooney Foundation for Justice gav för några dagar sedan finansiellt stöd till ett företag som bekämpar extremism och nynazism. Jag tror att det är dags att inte bara säga att sådana fenomen inte har en plats i vårt samhälle, men också att bevisa detta genom handlingar. Amal och jag hoppas verkligen att det belopp som vi donerat kommer att hjälpa till i kampen mot nazismen. Vi är hedrade att stödja Södra fattigdomslagenheten, för jag vet säkert att denna organisation är en av de få som framgångsrikt bekämpar förebyggandet av hård extremism i vårt land. "

Därefter bestämde sig skådespelaren för att dölja händelsen som inträffade i Charlottesville:

"Du vet att extremism och nynazism blir yngre. Mannen som körde sin bil i publiken, dödade och störde många människor, bara 20 år. Det passar bara inte i mitt huvud. Var i medborgarna så mycket hat och grymhet, för att han dödade bara för att de inte stöder hans nazistiska åsikter. Jag vill verkligen att denna tragedi är den sista i vårt land. Inte bara individer och organisationer är skyldiga att bekämpa nazistiska rörelser, men hela vårt samhälle. Bara på detta sätt kommer vi att kunna övervinna denna rörelse och förhindra ytterligare tragedier. "
Läs också

Clooney Foundation skapades nyligen

Clooney Foundation for Justice skapades av Clooney-paret i december 2016. I grund och botten är denna organisation engagerad i att ge ekonomiskt stöd till dem som behöver ett rättsligt förfarande: fonden använder advokater som försvarar sina kunder. Att säkerställa rättvis rättvisa är den officiella slogan som skapats av Clooney-makarna i organisationen. Tragedin som inträffade i Charlottesville är något annorlunda än den riktiga verksamheten hos The Clooney Foundation for Justice, men Amal och George bestämde att de i denna fråga bara är skyldiga att hjälpa.

George och Amal Clooney