Inflammation av livmoderhalsen - behandling

Ungefär 30% av gynekologiska sjukdomar uppstår vid inflammatoriska förändringar i vagina, livmoderhalsen, vulva. De kan orsakas av olika faktorer: trauma och mekaniska effekter (bär livmoderringen, sexuell kontakt, douching , abort, labor, diagnostisk curettage), vanliga infektionssjukdomar, olika mikroorganismer som tränger in i livmoderhalsen.

Inflammation av livmoderhalsen kallas också cervicit. Ofta är inflammation i livmoderhalsen följd av kolpit, erosion, ectropion, salpingit, endometrit och andra, vilket kan leda till obehagliga konsekvenser för kvinnor. Därför är det så viktigt i tid att se en läkare och genomgå lämplig behandling.

Symtom på livmoderhalsinflammation

I händelse av akut inflammation uppträder symtomen i form av purulent eller slemhinnor från slidan, ibland följer de av tråkig smärta i underlivet. Andra klagomål av patienter är i regel en följd av samtidiga sjukdomar ( salpingoophorit , endometrit, uretrit).

Kronisk form av inflammation kännetecknas av mindre urladdning, ibland kliande och brinnande i slidan.

Än att behandla en inflammation i livmoderhalsen?

I modernmedicinens arsenal finns många metoder för behandling av livmoderhalsinflammation, vars huvudsyfte är att eliminera predisponeringsfaktorer och associerade sjukdomar.

För att bota inflammation i livmoderhalsen används först och främst metoder som antibiotikabehandling och antiviral terapi.

  1. I klamydial cervicit används tetracykliner, makrolider, azalider, kinoloner.
  2. Candidic cervicit kräver användning av Diflucan.
  3. Vid behandling av livmoderhalsinflammationer, använd också lokala kombinerade medel i form av krämer och vaginala suppositorier.
  4. Efter kvävning av den akuta processen behandlas nacken och vagina med dimexid, lösningar av silvernitrat eller klorofyllipt.
  5. Cervicit av viralt ursprung är särskilt svårt att behandla. Så, om det gäller genital herpesbehandling tar det ganska lång tid och innebär användning av antivirala medel, antiherpetic IG, immunostimulanter och vitaminer. För behandling av HPV använder cytostatika, interferoner, ta bort kondylomerna.
  6. Atrofisk cervicit behandlas med lokala östrogener för att återställa epitelvävnad och normal mikroflora.
  7. Kroniska inflammationer behandlas oftare genom kirurgiska metoder med samtidig behandling av samtidiga sjukdomar och restaurering av en naturlig mikroflora.