Regn på Pokrov dag 14 oktober - skyltar

Dag för skydd av den välsignade jungfru Maria är en stor kristen helgdag, rotad i det avlägsna förflutna. Jungfruen betraktades alltid som en kvinna, en familjeskyddare och patroness. Kristna, som kom till kyrkan den dagen, bad om barmhärtighet och hälsa, hjälp och skydd i familjeärenden och i uppfostran av barn. Tjänster utfördes i kyrkan i kyrkan, men han var också tillägnad arbetet.

 1. 14 oktober - mitten av hösten, början av "zazimya": enligt gamla föreställningar möttes höst och vinter idag. Och om det är så var det nödvändigt att förbereda sig för vintern. På den här dagen var hyddans väggar, dörrar och fönster krokiga, små reparationer gjordes och boskapsplatserna värmdes.
 2. Vid den här tiden var allt fält-, trädgårds- och trädgårdsarbete över, så denna dag firades ofta som en skördefestival som slutade jordbruksåret.
 3. De flytande svampplockarna på Veil kunde samla i skogen den sista skörden av rödhåriga och svampar.
 4. 14 oktober beslutades att värma ugnen med äppeltakt: det troddes att äppelträdet skulle rädda huset från vinterkylan, och ingen frost skulle vara hemskt: det skulle vara varmt och mysigt i bostaden.
 5. På denna dag föddes nötkreaturen med en "skördarna", som hölls i huset från Ilins dag (2 augusti): det troddes att en sådan "behandla" skulle vara ett säkert löftet av hela boskapslivet på vintern.
 6. Intercessionsfesten ansågs vara den mest framgångsrika dagen för att anställa arbetstagare och beräkna skulder.
 7. På Skydd av den Heliga Jungfrun spelades bröllop, och det trodde att den unga, vars bröllop föll den 14 oktober, kommer att leva lyckligt någonsin efter. Och de ogiftiga tjejerna gick till kyrkan för att sätta ett ljus framför jungfruens ikon: de trodde att den som har tid att sätta ljuset framför bilden ska gifta sig med nästa år.

Och naturligtvis, på intercessionsfesten, märkte vi hur vädret kommer att vara som under den kommande vintern.

Folk funktioner på Pokrova

Den 14 oktober märkte folk naturens tillstånd, som redan var redo att träffa vintern.

 1. Ofta på Pokrov var landet i frost sedan morgonen, som om en lätt slöja hade kastats på den - alltså namnet på semestern.
 2. På norra territorierna hände snö den här dagen även om det inte varat länge. Men man trodde att det var endast 40 dagar kvar till den nuvarande snön. Snö var en hacker av tidig vinter. Dessutom, om den 14 oktober var snö, då den 8 november (i Dmitriev-dagen), var det också att förväntas.
 3. Om regnet var på dagen, 14 oktober, men plötsligt kommer åskan också att döma, så tecknade tecknen att sådant väder är en snöfall vinter.

För bonden var närvaron av snö på vintern det avgörande villkoret för en ny gröda, så regnet på Skydd av den Heliga Jungfruen behöll inte byborna. Dessutom var det här vädret en varning om att det var farligt att dyka upp i skogen vid denna tidpunkt, eftersom björnen ännu inte låg i våningen för att övervintra. Det är uppenbart att mötet med honom inte var bra, så om omslaget var grumligt och regn , försökte skogen inte gå alls.

Med Intercessionens semester fanns andra tecken kopplade:

 1. Inte fallit till denna dag lämnar bladen från lönnar och björkar betraktas som harbingers av svåra vinterfrost.
 2. Frosten den 14 oktober förutspådde mycket snö i januari.
 3. Om på krigets dag skyddade kranarna, trodde man att vintern skulle vara tidig och svår.

Folket var färdigt arbete på marken, så tecken, om det regnade på Pokrov, var tvungna att bära festen under taket. Från äppelträdorna samlades de sista frukterna, en stapel pannkakor bakade från den nya grödan matades till bordet. Man trodde att en hälsosam måltid på denna dag gav ett kallt liv under hela vintern. Och på kvällen satte tjejerna sig för garn, sy och broderi.

Som du kan se, ett tecken på att om det täcker 14 oktober det regnar så är det här - till en snölös vinter, inte den enda: den är full av tro, tecken på väder och folkraditioner.