Amning under graviditeten - i vars förmån att välja ett val?

Situationen när en mammas amning blir konfronterad med ett svårt val, att kasta GW, eller att fortsätta, om ett nytt liv är under hjärtat, är inte så sällsynt. Du kan förstå om du lär dig mer om amning under graviditeten i detalj och väger alla positiva och negativa sidor.

Kan jag bli gravid under amning?

Tyvärr är många moderna mumier fortfarande under inverkan av fel information som har kommit till oss från antiken. Då kände kvinnorna svaret på frågan "kan jag bli gravid med laktation" och han var - "nej". På den tiden matade kvinnan bara barnet på efterfrågan, och menstruationen återställdes inte naturligt på grund av en hög nivå av prolactin i blodet, vilket kommer att släppas regelbundet och jämnt.

Nu har situationen förändrats mycket. Många mödrar kan inte fullt ut vårda sitt barn och tillgripa blandningar som ett komplement. Det betyder att mjölk inte produceras tillräckligt och nivån av prolaktin, som är ansvarig för att aktivera reproduktionsfunktionen, ligger på en låg nivå. Därför börjar menstruationen snart efter födseln och naturligtvis finns det samtidigt en ägglossning. Speciellt påverkar minskningen av preventiv effekten av utfodring vilken mamma föredrar att sova på natten utan att sätta på barnet. Ett sådant misstag blir till en ny graviditet.

För att säkerställa att amning under graviditeten inte blir ett nummer ett problem, förutom att vara en amenorré (frånvaro av menstruation under utfodring) är det nödvändigt att skydda dig själv under GW med andra preventivmedel:

Tecken på graviditet med amning

Om en kvinna som matar en baby med mjölk misstänker en ny graviditet, bör hon uppmärksamma de symptom som komplexet kan prata om den begynnande uppfattningen. Här är de vanligaste tecknen på graviditet i HBV :

Graviditetstest för laktation

Att identifiera graviditet under HBV kan vara samma sätt som en normal graviditet. Om det finns misstankar kan den unga mamman använda några beprövade metoder:

Om tecken på graviditet under amning är uppenbara, och testet av någon anledning visar en remsa, är det möjligt att det inte fanns tillräckligt med tid efter uppfattningen. Du kan vänta en vecka och gå igenom den igen, eller överlåta identifieringen av ett graviditetshormon till specialister från laboratoriet. Ett tveksamt resultat som visar en liten koncentration av hCG i blodet - en ursäkt för att återuppta analysen om 2 dagar. Om siffran fördubblas är sannolikheten för graviditet 99%.

Kan jag amma under graviditeten?

Mamma vill ofta inte fortsätta amma under graviditeten på grund av den höga stressen på kroppen och hennes rädsla för ett nytt liv. Men detta beslut är inte alltid motiverat. Faktum är att det i vissa fall är i alla tre parters intresse att stoppa GW, men oftare kan en ung mamma mata barnet ytterligare, och även tandemmatning efter utseendet av en andra baby. För att ta reda på om det är möjligt att amma ett barn under graviditeten, måste man ha en gynekolog som känner kvinnans skick bättre än någon annan.

Varför inte amma under graviditeten?

I vissa situationer är amning under graviditet förbjuden. Dessa inkluderar:

  1. Hotet om att graviditeten avslutas. Man tror att effekten på bröstvårtor följt av oxytocinproduktionen, som provar abort eller leverans, börjar inte tidigare än 20 veckor. Det vill säga, till den här tiden kan en kvinna inte oroa sig för risken för missfall på grund av överdriven stimulering av bröstet. Detta är endast lämpligt när det inte finns något direkt hot, men om en kvinna diagnostiseras med ett "hot om missfall", ökar bröstmängden risken för att placera placenta och därför måste barnet sluta mata.
  2. Akut toxicos kan bli ett hinder för amning under graviditeten. Dessutom, att det generella tillståndet hos en kvinna, med frekvent uppmaning att kräka, huvudvärk och konstant illamående, inte stämmer ihop med barnet, matning kan vara dåligt för barnet med användning av modermjölk - i vissa fall var tillståndet av toxicos registrerat hos spädbarnet .
  3. Om en mamma har en kronisk sjukdom, är hennes kropp försvagad av en ny graviditet och matning, då kan en dubbel belastning på kroppen leda till dåliga konsekvenser. Därför måste en sådan kvinna snabbt stänga av HS, vilket är skadligt för hennes hälsa.

Hur slutar du amning under graviditeten?

Avsluta HS under graviditeten är önskvärt gradvis, om det finns ett sådant tillfälle, och det finns inga akuta kontraindikationer. Barnet ska maximalt få den mjölk som är användbar för honom. Helst, om en fullständig excommunication äger rum inte tidigare än 12 månader, när barnet redan är fulltomt och inte så i behov av amning.

Så snart mamma lärde sig om graviditet, bör hon börja rensa upp en matning och ersätta den med en konstgjord blandning. Lämplig ofullständig tömning av barnets bröst följt av en komplementär formel. I det här fallet hoppar inte barnet skarpt till en annan produkt, och risken för allergi minimeras.

Amning och en ny graviditet

Om mamma vill, och läkaren inte motsätter sig, är graviditet med amning ganska möjlig, särskilt om barnet är mycket litet. Iakttagande hur barnet suger bröstet, kan vi dra slutsatsen att fortsättningen av utfodringen. Om han inte har utslag, uppträder han som alltid och suger inte orsakar smärtsamt obehag, då kommer en sådan utfodring att gynna barnet och mamman, som inte behöver beröva barnet av den produkt han behöver.

Ändras smaken av bröstmjölk under graviditeten?

Det har varit vetenskapligt bevisat att bröstmjölk under graviditeten förändrar sin sammansättning och smak under påverkan av hormoner. Ingen vet om barnet känner denna smak salt, bitter eller sur, men om han inte ger upp sitt bröst på grund av förändringarna är allt bra. Vid tidpunkten för leveransen kommer ett sådant barn att ha en kort paus och när mamman föds och återvänder hem, kommer en stor rush mjölk att vara tillräcklig för en nyfödd och ett äldre barn.

Har bröstmjölk förlorat under en andra graviditet?

Det finns ingen anledning att anta att graviditet under amning kan påverka mängden mjölk avsevärt. Ja, i vissa fall, under de första veckorna kan mjölken bli något mindre, men den här situationen är kortlivad. Mamma borde fortsätta att mata barnet, om hon vill ha det, och om nödvändigt kan du komplettera det med en blandning om barnet är väldigt hungrig. Mängden mjölk kan bara minska under andra trimestern under påverkan av hormoner. Om barnet inte vid denna tid behöver ett bröst, är det bättre att spena det försiktigt.

Reglerna om amning under graviditeten

Att graviditet under amning var för en kvinna utan förluster, måste du följa enkla regler:

  1. Ät gott om hälsosam, naturlig mat, som i fallet med tvillinggraviditet.
  2. Vid maximal vila, skiftar vården av smulorna till hushållet.
  3. Mycket tid att spendera på promenader.
  4. Att ta emot kvalitativa komplexa multivitaminer.
  5. Vid den minsta sjukdomen kontakta en läkare.