Överhettning i solen i ett barn - symtom

Sommaren är en fantastisk tid på året, å ena sidan är det dags för semestrar, semestrar, simma i vatten och sola och å andra sidan, om du inte följer säkerhetsåtgärder, blir det solbränna och värmeschock, vilket kan orsaka inte bara tillfällig sjukdom, men också döden. Därför måste alla vuxna känna till symtomen på överhettning i solen hos ett barn, för att förstå när barnet behöver ge första hjälpen.

Typer av överhettning och deras allmänna symtom

Alla vet att ett barn, som en vuxen, i solen kan hända en värme eller solstråle. Deras skillnad ligger i det faktum att den första uppträder med en allmän överhettning av hela kroppen, och den andra uppstår när centrala nervsystemet är skadat, som en följd av solen som bakar huvudet.

Tecken på överhettning i solen hos barn i dessa två tillstånd är vanliga: hög kroppstemperatur stiger (38 och över), huvudvärk, hudens färg förändras, barnet slutar svettas och barnets andning blir vanligare. Dessutom finns det vissa skillnader som endast är inneboende i någon av överhettningsformer.

Tecken på solstråle

Om din lilla tjej gillar att gå under solen med huvudet naket, är det stor risk att han får en solstråle. Symptom på solöverhettning hos ett barn är följande:

I mycket allvarliga fall kan barnet se en ökning av kroppstemperaturen till 42 grader, blekblå hud, näsblod, kräkningar, hallucinationer, illamående, konvulsioner och ofrivillig urinering.

Symptom på värmeslag

Det finns situationer när du flyger från den täppta metropolen, du vill inte lämna stranden även i värmen. Och det är värt att notera att alla kan överhettas, både en vuxen och en bebis, även under ett paraply. Symptom på värmeöverhettning hos ett barn uppstår spontant och kännetecknas av följande:

Om barnet har varit på gatan under lång tid, stiger temperaturen från överhettning i solen på barnet till 39 grader, svimning, kramper, snabb puls och krummer kan inte tydligt formulera ett svar på en enkel fråga.

I ett nyfött barn uppenbaras symtomen på överhettning även vid en mindre vistelse i solen i varmt väder. Föräldrarna bör varna för förändringen i barnets färg, både i riktning mot pallor och vice versa, rodnad, slöhet och dålig aptit samt feber. I det här fallet upphör barnet att svettas, och blöjan kan förbli torr under lång tid.

Säkerhetsåtgärder när du bor i solen

Om det hände att på semester går termometern på gatan off-scale för 35 och vill ändå spendera mer tid med barnet i frisk luft och sedan ta några tips som kommer att rädda honom från överhettning:

Så överhettning hos barn uppenbaras som hög feber och ett antal andra symptom. Om de uppenbarar ska barnet få hjälp med nödsituationer och vänta inte tills detta tillstånd passerar sig själv. Först och främst måste du flytta krummen till en sval plats och kyla kroppen med våta kompressor. Dessutom är det rekommenderat att ge barnet ett antipyretiskt medel, och om det är solbränna, är det nödvändigt att börja behandlingen. Alla dessa åtgärder, i ett komplex, kommer att hjälpa till att klara sig snabbare med en organism med överhettning, och om symtomen är allvarliga, är det nödvändigt att snabbt kontakta en läkare.