Annecy, Frankrike

Frankrike är ett land som är ganska attraktivt för turister runt om i världen. Den rikaste historien, romantiska Paris, de ädlaste vinerna, utsökt mat och vackra småstäder. En speciell mysig och lugn atmosfär finns i staden som ligger i östra Frankrike - Annecy. Det här är en liten stad, där drygt 50 tusen människor bor. Men det är känt som en gammal utväg vid en av de vackraste sjöarna i landet - Annecy. Den fascinerande skönheten i lokala landskap och bekväm vila lockar ett stort antal turister varje år. Vi berättar vad du ska se i Annecy, för att inte slösa tid förgäves.

Annecy: igår och idag

Annecy är en ganska gammal stad. De första bosättningarna här uppkom i bronsåldern. Och redan på medeltiden på 1200-talet byggdes det medeltida befästa slottet Annecy här, runt vilket senare växte staden. På 1200-talet, nära fästningen, byggdes ett palats för Genèves räkningar, sedan från slutet av 1400-talet bodde härskarna av Savoy, en historisk region, här. Senare passerade staden flera gånger till Frankrikes makt, och återvände sedan under domkyrkan av Savoyarnas hertig. I slutet, 1860, blev Annecy äntligen en del av Frankrike.

Hittills är Annecy ett populärt berg och sjöort. Det ligger på en höjd av 445 m över havet. Staden kallas ofta Savoy Venedig. Faktum är att från sjön nära Annecy med samma namn (endast 60 km) finns en anslutningskanal Fie. Nu turister kommer till staden som vill njuta av den lokala tysta och avkopplande atmosfären, för att besöka sevärdheterna. Det finns också älskare av utomhusaktiviteter, eftersom staden gränsar till Alperna. Därför har de senaste åren utvecklats aktivt nära Annecy-skidorten, som kallas Annecy-sjön med en total längd på 220 km.

Annecy: attraktioner

En gammal stad är en idealisk plats för romantiska promenader: lugna skuggiga gator, broar och vattenkanaler, kullerstensbeläggningar, hus byggda i medeltida stil. Först och främst, turister är inbjudna att besöka slottet Annecy, den före detta bostaden av greven av Genève. Du kan bekanta dig med byggnadens historia och staden i det lokala historiska museet, som ligger omedelbart. Norr om slottet är Saint-Maurice-kyrkan, skapad på 15-talet, där besökare är inbjudna att se religiös konst. I utkanten av Annecy stiger uppvakningskyrkan, där biskop Francis of Salsia är begravd. Den är byggd i gotisk stil och slår fast dess struktur.

Känn en enkel känsla av romantik på palatset på ön, som verkade ha vuxit från en vattenkanal. Det byggdes på en liten ö i 1132, den användes som bostad för Savoy Vassals, stadens domstol och även fängelset. Nu finns ett historiskt museum. Från staden finns det resor till Annecy-sjön, där du inte bara kan beundra den vackraste utsikten. Detta lockar turister som gillar underhållning och sport på vattnet, liksom båtturer. Förresten, årligen i juli, hålls Annecy-festivalen dedikerad till klassisk musik.

För att handla i Annecy rekommenderar vi att du besöker St. Clair. Förutom gamla byggnader och karaktäristiska arkadgallerier finns det många affärer och butiker där du kan köpa souvenirer och hantverk.

När det gäller hur man kommer till Annecy är det inte svårt att göra det. Det ligger vid korsningen av motorvägarna som ansluter Genève , Lyon, Mont Blanc, Chamonix . Avståndet från Genève till Annecy är bara 36 km, från Lyon 150 km, och från Paris 600 km.