Recept braga - de bästa sätten att göra en bas för hemalkohol

Recept bragi kan vara klassisk, bestående av socker, vatten och jäst eller mer original, vilket innebär användning av icke-traditionella ingredienser. Fläktar av bryggning kommer att vara intresserade av att lära sig svårigheterna att utföra ovanlig teknik och effektivt genomföra var och en av dem i praktiken.

Hur man gör en braga?

Traditionella bregs är beredda från vatten med socker, i vilket jäst tillsätts.

 1. Proportionerna av skryt kan variera beroende på jästproducenten. Vid användning av inhemska tillsatser sätt 100 g av produkten i 5 liter vatten och 1 kg granulärt socker.
 2. Vatten ska vara en fjäder eller en flaska, nödvändigtvis okokt, mättad med syre. Innan ingredienserna tillsätts upphettas den till en temperatur av 30 grader.
 3. Socker omröres tills alla kristaller är fullständigt upplösta och jästen upplöses initialt i en liten del vatten och blandas därefter i en vanlig behållare.
 4. Vid beredning av bryggan är kvaliteten på jästen viktig, och valet av deras rätta sortiment.

Vilken jäst är bättre för braga?

Korrekt utvald jäst för skrynkar kommer att resultera i en kvalitetsmugg med en minimal koncentration av skadliga föroreningar. Det kommer att glädjas och utmatningen av den färdiga drycken i förhållande till förhållandet till den ursprungliga mängden skryt.

 1. Idealiskt val - alkoholisk jäst. Basen, framställd med en sådan tillsats, avger emellertid inte för mycket skum under fermentation och mognar i 4-7 dagar. De kvantitativa och kvalitativa parametrarna för den färdiga drycken efter destillation av skrytningar kommer att vara mest tillfredsställande.
 2. Mer budget, men mindre önskvärt alternativ för att laga sprit berg - brödjäst. En sådan bas är mer skummande, vandrar i 10-14 dagar och bildar många skadliga föreningar som inte bara förvärrar dryckens smak, men gör det också mindre säkert för konsumtion.

Hur lättar du pråmen?

Klargörande skryt kommer avsevärt att förbättra kvaliteten på moonshine. Detta steg kommer att tillåta att bli av med jästsediment, som ofta brinner under destillation och förvärrar smaken hos den färdiga drycken.

 1. 1 msk. en sked fräsad i en kaffekvarn av bentonit löses i 0,5 liter varmt vatten, blandas med en mixer och hälls i en tunn dricks i 10 liter braga, omröring. En dag senare hällde klargjort skryn från sedimentet med hjälp av ett rör.
 2. 70 gram karkadte hälls med en liter kokande vatten, det insisteras i 15 minuter, sedan kyles det till 30 grader och blandas i 10 liter skryta. Som i det föregående fallet dräneras den renade bryggen efter en dag från fällningen.
 3. Om reningsteget kräver ett recept med fruktbuggar används gelatin. 2 g tillsatser häll 400 ml kallt vatten, insistera på 24 timmar. Häll granulerna med en ny portion rent varmt vatten (400 ml), rör om, häll i bryggen, låt i 2-3 dagar, varefter basen dräneras från sedimentet.

Recept på hamburgare från socker och jäst

En klassisk burger gjord av socker och jäst är ett bevisat recept som de flesta moonshakers använder. För beredningen använd en emalj eller glasbehållare, lämplig för volym. Under hela jäsningsprocessen är det nödvändigt att säkerställa en konstant rumstemperatur på 22-25 grader.

ingredienser:

beredning

 1. Förvärm vattnet till 30 grader, lösa upp sockret i det.
 2. Ta en liten del flytande, utspädd jäst i den och häll i ett vanligt kärl
 3. Montera en hydraulisk tätning på behållaren eller lägg på en handske med ett punkterat finger och lämna till slutet av jäsningsprocessen.
 4. Om så önskas klargörs det färdiga breget och fortsätter till destillation.

Korn Braga

Mer värdefullt kommer att vara skrytningar av korn, vete eller andra spannmål, som groddar i förväg för att producera groddar 2-3 cm långa. För så sprider du pannorna på pallarna med ett lager som inte är tjockare än 2 cm och häller vatten till full täckning. Temperaturen i rummet bör inte överstiga 18-22 grader. Braga utan jäst är beredd, så processen är längre men värt.

ingredienser:

beredning

 1. I vattnet med en temperatur på 22-24 grader absorberar helt sockret.
 2. Tillsätt de grodda kornen, lämna till jäsning i 4 dagar.
 3. På femte dagen installeras en vattenfälla på tanken eller en handske sätts på och placeras på en mörk och varm plats i 2-3 veckor eller tills jäsningsprocessen slutar.
 4. Receptet på spannmål kan upprepas med samma korn 3-4 gånger.

Braga från vete till månskinn

Ett annat recept på skryt utan deltagande av jäst kommer att presenteras ytterligare. Det utförs på vete, som inte borde vara äldre än ett år, vältorkad, kvalitet, utan tillsats av föråldrade eller bortskämda exemplar. Från den återstående kapaciteten på botten efter jäsning av korn kan du upprepa processen för att skapa skryt på samma råmaterial 2 fler gånger.

ingredienser:

beredning

 1. 500 g vete hälls med vatten till en beläggning av 2 cm, kvar vid en temperatur av 18 grader i 2 dagar.
 2. Efter utseendet av groddar tillsätt 250 g socker, lite vatten, rör om, täck behållaren med gasbind och sätt i värme i 10 dagar.
 3. Tillsätt varmt vatten och vete till den ferment som erhölls, rör om, tillsätt en vattentätning.
 4. Braga på vete utan jäst, beroende på kvaliteten på surdean och temperaturen i rummet vandrar 7-20 dagar.

Braga på koji - recept

Beredda braga hemma på koji-enzymer gör det möjligt för dig att få alkohol med en speciell och ovanlig smak och lukt, som inte alla gillar, men har en viss cirkel gourmetmästare. Moonshine från en sådan bas blir lämplig för att dricka endast efter den andra destillationen.

ingredienser:

beredning

 1. Gaskärlet desinficeras med jodlösning i 1 timme.
 2. Mjöl häll kokande vatten och låt svalna till 30 grader.
 3. Blanda vattnet med mjöl och koji i en steril behållare, montera en septum och placera den på en mörk och varm plats.
 4. Braga på koji kommer att vara klart om 20-25 dagar.

Braga gjord av honung

Följande är rekommendationer om hur man kan skryta av honung utan att använda socker. Applicera i detta fall torr jäst, som om så önskas kan bytas ut och färskpressas, vilket ökar tillsatsens vikt 5 gånger. Innan destillationen av bryggen måste den dräneras från sedimentet med röret för att undvika bränning i destillationskuben.

ingredienser:

beredning

 1. Honung blandas med vatten och kokas under omröring.
 2. Efter 10 minuters kokning avlägsnas kärlet från plattan och avkylnar varten till 30 grader.
 3. I en liten del av vätskan löses jäst, blandas i en vanlig behållare, lämnas under en septum för jäsning på en varm och mörk plats.
 4. Honungberg på torrjäst är klar om 10-14 dagar.

Braga på kostym

Undvik användning av jäst kommer att möjliggöra beredning av bryggor på rosiner . Här är det viktigt att välja en kvalitets- och korrekt ingrediens som inte har behandlats med konserveringsmedel och har kvar på ytsporer av vildgås. Om jäsningsprocessen inte observeras inom det angivna tidsintervallet - visade sig rosinerna vara olämpliga för sådan användning.

ingredienser:

beredning

 1. Häll 200 g rosiner med 0,5 liter varmt vatten, tillsätt socker och låt i 2 timmar, sedan slå bländare.
 2. De återstående russinerna hälls med 3 liter varmt vatten och efter 3 timmar males de med en mixer eller köttkvarn.
 3. Kombinera rosinerna, resten av vattnet och surdjuren, rör om, placera i en jäsningstank under septiktanken.
 4. Braga kommer att vara klart i 3-6 veckor, när utsläppet av koldioxid upphör.

Braga på malt

Att göra bryggor på malt utförs utan tillsats av socker. Klargjorda moonshine från sådana råvaror förvärvar en speciell arom, som många beundrare av stark alkohol kommer att vilja ha. Det är viktigt att säkerställa snabb kylning av det svetsade maltet i högst 30 minuter med ett isbad eller annat improviserat medel.

ingredienser:

beredning

 1. Maltmalen blandas med varmt vatten (50 grader), upphettas till 65 grader och hålls på denna nivå i ungefär en timme.
 2. Snabbt svalna varden till 25 grader, tillsätt den utspädda jästen, häll blandningen i jäsningstanken.
 3. Montera en hydraulisk tätning och låt bryggan gå för två dagar till en vecka.

Recept skryter från sylt

Nästa recept på braga är gjord av en gammal sylt som inte var i efterfrågan eller inte ätit i tid av hushållet. Sockersand läggs till endast när billetet inte var för sött. Pressad jäst kan ersättas med torr och tillsätt 50 g till den angivna mängden vätska.

ingredienser:

beredning

 1. I en uppvärmd till 50 grader upplöses syltet och, om nödvändigt, socker, svalna till 30 grader.
 2. Rör i den upplösta jästen, häll blandningen i jäsningstanken under septum.
 3. Efter 7-14 dagar bryggas från sylt för månskinn kommer att vara redo.

Braga från äpplen till moonshine

Följande recept på bryggning innebär användning av krossade äpplen som en extra ingrediens. Om frukten är söt kan du göra utan tillsats av socker eller minska dess mängd till ett minimum. I ett sådant fall kan fermenteringsprocessen ta lite längre tid och vara längre.

ingredienser:

beredning

 1. Krossa äpplen, blanda med varmt vatten, tillsätt socker om så önskas.
 2. Lös i en del flytande jäst, blanda blandningen i musten.
 3. Montera en hydraulisk tätning på behållaren med en pråm och lämna behållaren på en varm plats tills jäsningsprocessen avslutas.

Braga gjord av druvor

Det är inte mindre enkelt för en liknande teknik att förbereda druvor från druvor för månhöna. Utan denna mängd jäst kan du komma i det här fallet, men då måste du vara redo för lång fermentering, som kan variera från 20 till 50 dagar. Variabel här är mängden socker, beroende på bärens initiala sötma.

ingredienser:

beredning

 1. Blanda de krossade, otvättade druvorna med varmt vatten, socker och jäst.
 2. Blandningen hälles i en jäsningstank, på vilken en vattentätning är installerad.
 3. Låt arbetsstycket vara varmt och mörkt tills jäsningsprocessen stannar.