Shrovetide festival - en historia för barn

Sedan barndomen behöver barn prata om deras folkets traditioner, för att inkubera respekt för dem, förutom det kommer det att vara användbart för barn att höra historien om kända helgdagar. När allt kommer omkring kan berättelsen förberedas i en tillgänglig form, med hänsyn tagen till de unika egenskaperna hos unga lyssnare. Till exempel kommer historien om Maslenitsa - en av de mest högljudda och glada helgdagarna - att vara intressant för barn. Han har inte ett exakt datum, därför är han varje år markerad vid olika tidpunkter på sen vinter eller på våren. Inom 7 dagar före Great Lent har folket roligt och promenader, och det här kallas Maslenichna för en vecka sedan.

Ursprungets ursprung

För barn bör historien om firandet av Maslenitsa i Ryssland börja med ursprung i denna tradition. Resans rötter går in i hedendom, när det firades på dagen för vernal equinox. Evenemanget var tillägnad vinterens ledningar och solens förhärligning. Därför var inte bara en obligatorisk egenskap av firandet en pannkaka, för det är han som symboliserar en ljus sol.

Med kristendommens tillfälle fick Maslenitsa en annan viktig tidpunkt, eftersom den blev en del av förberedelsen av Great Post. Denna vecka var det redan omöjligt att äta kött, men det var tillåtet att äta fisk, ägg, mejeriprodukter. Folket förberedde sig för de kommande begränsningarna och försökte göra sig redo och ha kul.

Under Peter I Maslenitsa firades vid Röda porten i Moskva, och all action var ljus och färgstark. Så fram till nu i Shrovetide-veckan hålls bullriga karnevaler och masquerader.

Festliga traditioner

De viktigaste festivalerna ägde rum från torsdag till måndag, och i början av veckan var alla aktivt förberedda för dem. Nödvändig mat borde ha varit pannkakor och varmt te.

Ungdomen rullade runt kullarna, hade kul, och killarna kunde visa sig i fistar, som traditionellt höll dessa dagar. Snöspåren byggdes också, för vilka strider man kämpade, det vill säga någon försvarte isstrukturer, medan andra försökte attackera dem.

Ingen berättelse om Shrovetide-semesteren för barn kommer inte att göra utan att nämna en fågelskrämmas bränning. Denna åtgärd var en symbol för vårens och värmenas tillvägagångssätt, och var också kulminationen av hela händelsen.