Portugisiska museet


I staden Colonia del Sacramento i Uruguay finns ett litet museum dedikerat till den portugisiska koloniseringsperioden. Det kallas också det portugisiska museet (Museo Portugues de Colonia del Sacramento).

Vad är museet känt för?

Det ligger i en gammal byggnad, uppförd av portugisiska år 1720. Detta är en av de äldsta byggnaderna i byn. Dess fasad ser dock dyster ut, men samtidigt sätter sin ovanliga arkitektur ögonen på turisterna. För yttre väggar användes obehandlad tegelsten och sten, och för innerväggar användes kakel och trä. Institutionen förvaltas av landets ministerium för kultur och utbildning.

Det finns 5 rum där interiöret av mitten av 1700-talet har blivit fullt återskapat. Det portugisiska museet rymmer otaliga gamla utställningar. De är möbler, hushållsartiklar, kläder, skulpturer, keramik, redskap och andra hushållsredskap i den perioden. På väggarna i institutionen hänger målningar, och golven är täckta med mattor. En sådan situation verkar återvända sina besökare i koloniala tider och ger en komplett bild av lokalbefolkningernas historia, tull och dagliga liv.

Även i portugisiska museet finns en historisk sköld som i tidigare tider var belägen på stadens huvudport och fungerade som en symbol för kolonialmakt. På institutionens territorium finns en hall där besökarna kan bekanta sig med:

Utflykt till portugisiska museet

Besök denna institution kan vara i gruppen och åtföljas av en guide som kommer att berätta om alla utställningar och reliker på spanska eller engelska. Samtliga beskrivningar av utställningarna görs också på dessa språk.

Priset på entrébiljetten ingår i stadens biljett, som låter dig samtidigt besöka 6 museer i den historiska delen av Colonia del Sacramento. Portugisiska museet är öppet dagligen från kl. 11.30 till 18.00. Du kan ta bilder på institutionens territorium (endast utan blixt).

Hur kommer man till portugisiska museet?

Det ligger i centrum av staden, nära Burgermeister-torget. Det är bekvämt att gå på gatan Dr Luis Casanello, det tar ungefär 10 minuter.

Om du vill lära känna stadens och dess invånares historia i Colonia del Sacramento så är det portugisiska museet det bästa stället för detta.