Grand Parade Square


Grand Parade - den berömda centrala torget i huvudstaden. Det var på denna sida som de mest betydelsefulla historiska händelserna ägde rum i Sydafrikas historia . Torget tillsammans med Castle of Good Hope och Town Hall skapar en underbar arkitektonisk ensemble.

Historia Grand Parade

Sedan 1700-talet, från de allra första dagarna av utvecklingen av dessa länder av holländska bosättare, är torget mitt i stadens liv. Ursprungligen byggdes ett litet trä fort här, som sedan rivades för att skapa utrymme för byggandet av ett nytt stenslott.

På torget hölls möten, militära övningar och offentligt straff regelbundet. I början av 1800-talet blev torget platsen för veckovisa auktioner som hålls på onsdagar och lördagar. Sedan dess är mässor på centrala torget en integrerad tradition för staden.

År 1879 minskade storleken på Grand Parade-området betydligt tack vare byggandet av järnvägsstationen.

På den här webbplatsen firades årliga firandet av Queen Victoria års födelsedag, slutet av Anglo-Boer War 1902, uppkomsten av Sydafrikas unionen år 1910 i stor skala. 1990, från stadshuset balkong, riktade Nelson Mandela folket för första gången efter att ha släppts från 27 års fängelse . Och den 9 maj 1994 levererade han sitt berömda tal redan som landets president.

Grand Parade i Kapstaden idag

Idag är det på en upptagen torg som har formen på rätt torg, en stadsmarknad och parkering, olika möten, konserter och festivaler äger rum, möten är planerade. I mitten av torget finns ett bronsminnesmärke till den engelska kungen Edward VII, enligt vilken den brittiska kronan väsentligt utökade sina territorier på grund av de land som återvunnits från Boers. Under 2010, före 1900-VM, genomfördes en grundlig rekonstruktion. Renovering av byggnader genomfördes, två rader träd planterades, ny belysning och kommunikation installerades.

Torgets framgångsrika läge gör det möjligt att välja som bakgrund för ditt foto utsikt över havskusten eller på det majestätiska bergsbottnet , som ligger några kilometer från rådhuset.

Hur kommer man dit?

Grand Parade ligger nära en bra trafikkorsning. En buss terminal och en central järnvägsstation ligger tvärs över gatan. Turister som kommer till den internationella flygplatsen, 22 km från centrum, kan använda kollektivtrafik, inkl. pendeltåg eller taxi, där priserna är mer än måttliga.