Richerssweld-dalen


Richersswelddalen ligger på gränsen till Sydafrika och Namibia, i norra Kapen. Unikt i sina klimatiska och geografiska egenskaper, fick området längs Orange floden 1991 status som nationalpark och har sedan dess varit ett permanent föremål för turistintresse.

berättelse

Historiskt hörde bergsöken territoriet till Nama stammen. De är nu kompakta samhällen som bor i parken, betes boskap och är involverade i turistnäringen.

Richerssweld National Park grundades 1991. Under 2003 tecknades en överenskommelse mellan de namibiska och sydafrikanska reserverna för att upprätta en gränsöverskridande park, inklusive den sydafrikanska nationalparken Ritchersveld och Ay-Ice-källorna, i vilka fiskfloden flyter. Tack vare detta kan turister inte bara se den berömda "Martian Landscapes" av Richerssweld, utan också den näst största i Afrika-kanjonen i Fish River, belägen på Namibias territorium. Sedan 2007 är reserven en UNESCO världsarvslista.

natur

Dalen Richerssweld lockar turister från hela världen med sin hårda och unika natur. Fantasi slår ett ovanligt, solbränt bergslandskap, som ändras smidigt från den sandiga, platta kustnära slätten till de skarpa steniga bergen av vulkaniska bergarter. Den enda källan till vatten i detta område är Orange River, som omsluter dalen från norr.

Dagliga temperaturförändringar är mycket märkbara. På vintern kan frost vara möjligt, och på sommaren kan temperaturen nå 53 ° C, medan nätterna är kalla på samma gång. Rains är huvudsakligen på vintern, från maj till september, åskväder är möjliga i bergen.

Det verkar som att i en sådan torr region kan flora och fauna endast representeras av enskilda exemplar. Men det här är den andra fantastiska egendomen i området - en mängd växter, djur och fåglar, varav många du inte hittar någon annanstans. Under och efter monsunregnet ser dalen ut som en färgad matta. I parken finns mer än 650 arter av växter, inklusive den mest omfattande samlingen av succulenter och aloe. Några av dem liknar fancifully en person, särskilt långt ifrån. Njut av observation av olika arter av antilop, bergsebra, babianer, ökenkarakaler, prickade panter.

Förutom att undersöka raderna av färgglada kullar bör du vara uppmärksam på de lokala attraktionerna, till exempel "Guds hand" - en stor sten med ett palmtryck, nästan dubbelt så stort som en människa. Lokala legender säger att Gud vid denna tid vilade under skapandet av världen.

Hur kommer man dit?

Från Johannesburg , flyg till Apington - närmaste flygplats till Richtersveld. Från Apington börjar vägen till nationalparken, som har flera städer (Port Nollot, Alexander Bay) med anständiga motell, där du kan stoppa vid behov och fylla på försörjningsreserven.

Från Kapstaden kan du komma med järnväg eller motorväg längs havet.

Staden Port Nollot kallas också porten till Richtersveld nationalpark, men det måste reser sig 160 km till parken själv.

Det finns flera sätt att besöka Richtersweldalen med en organiserad utflykt (från 1 april till 30 september) eller självständigt. I andra fallet blir din resa framgångsrik ett bra företag, utmärkta terrängfordon med hög markfrigång och bestämmelser och vatten på flaska. Det är nödvändigt att ta hand om de varma kläderna.

Förutom att utforska de naturliga skönheterna kan du gå på vandring, åka på mountainbike, kameler och hästar, bada i kanot på Orange River eller rafting.