Övningar för midjan

Det var hela tiden midjeövningarna som var i stor efterfrågan - trots allt från de tidigaste tiderna i kvinnans utseende spelar hennes midja en viktig roll. Nu, naturligtvis, inte 1800-talet, och ingen kommer att tvinga dig att dras av korsetten till utmattning, men den tunna kvarnen är fortfarande relevant. För att behålla din figur är det tillräckligt att ge det bara 20-30 minuter tre gånger i veckan. Om du har problem med överskott av kroppsfett, måste du öka denna tid något.

Varför behöver tjejer inte midjeövningar med hantlar?

Din midja kommer att bli mer uttalad om du regelbundet utför enkla övningar som syftar till att stärka bukmusklerna och sneda bukmusklerna . Med fel inställning kan musklerna börja öka - och det är den börda som kan bidra till detta.

För att minska volymen i träning används aerob och hjärtoperationer traditionellt - lastar utan belastning, med lätt vikt och maximalt antal repetitioner. Detta tillvägagångssätt leder inte till en ökning av muskeln och förstör inte kvinnornas uthållighet. Men användningen av en skivstång eller hantlar leder till pumpning av muskler, ökning av volymen och som en följd breddar midjan i framsidan. Ett vanligt kvinnofel är resultatet av en manlig träningsövning för midjan "böjer sig mot sidan med hantlar."

Övning, där du avviker exakt sidledes, håller en hantel i handen, hjälper till att pumpa upp skrovmusklerna och öka din midja! Denna övning är inte värt det för kvinnor.

Effektiva övningar för midjan

Glöm inte att före midjebruksövningarna och pressen behöver du en enkel uppvärmning: sträcka, kör backarna fram och tillbaka och åt sidan, springa en minut i en minut. Detta kommer att räcka för att värma upp musklerna och inte skada dem under träning.

  1. Hoop. Torsion av en gammal bra hoop är grunden till ett komplex för en vacker midja. Det har en multipel effekt: förstärker den skarpa, rektus abdominis musklerna och ryggmusklerna, och för det andra ger den en massageffekt som orsakar blodflödet till magen och provar den första upplösningen av fett på denna plats. Den vanliga hoop ska vridas 10-20 minuter, viktad - 7-10 minuter om dagen.
  2. Ligger på golvet, benen böjda, armarna bakom huvudet, armbågar som ser på sidorna, haka upp. Utför rak vridning, slita bladet från golvet. Gör 3 uppsättningar av 15 gånger.
  3. Ligger på golvet, benen böjda, armarna bakom huvudet, armbågar som ser på sidorna, haka upp. Gör omvänd vridning: riva av benen och skinkorna från golvet. Gör 3 uppsättningar av 15 gånger.
  4. Ligger på golvet, benen raka, sträckta sig vinkelrätt mot golvet, händerna bakom huvudet, armbågar som ser på sidorna, haka upp. Riv av benen och skinkorna från golvet och sträck uppåt, som om de försökte driva dem något. Gör 3 uppsättningar av 15 gånger.
  5. Ligger på golvet, benen böjda, höger fot vilar på vänster knä, händer bakom huvudet, armbågar ser till sidorna, haka upp. Vänster armbåge sträcker sig till höger knä. Sedan upprepa för den andra sidan (vila på vänster fot i höger knä och nå till höger armbåge). Gör 3 uppsättningar av 15 gånger.


Att utföra ett så enkelt komplex endast 3-4 gånger i veckan, du snabbt sätta i ordning siffran. För att uppnå tydligare resultat, uteslut från livsmedelsmjöl, söt och fet. Om kosten är för fel kan träning ge för långsam effekt, men i kombination med rätt näring kommer du snabbt att utvärdera resultaten av dina ansträngningar.